keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Uusi lista, uusi ennätys

Vaikka viikon Top 40:ssä on puolet vähemmän (11) uutuuksia kuin viime kerralla, ei ennätyskirjan avaamiselta vältytä. Noista 11:stä nimittäin seitsemän tunkeutui kärkikymmenikköön sijoille 1–2–4–5–7–9–10. Tähän asti suurin Top 10 -debyyttien määrä oli kuusi, nähty viikolla 44/06.

Ei liene jymyuutinen, että Lauri Tähkä & Elonkerjuu saavutti vuoden kovimmat viikkomyynnit – eikä sekään, että Sonata Arctica nykäisi vuoden kovimmat kakkossijalle jääneet viikkomyynnit. Bändin viisi uusinta studioalbumia ovat yltäneet top kolmeen, mutta vain yksi kärkeen (Unia 2007). Lauri Tähkä väitti äsken Ylex:ssä, että Tänään ei huomista murehdita olisi yhtyeensä eka ykkösdebyytti, mutta kyllä Tuhannen riemua teki saman. Kirkkahimmat-kokoelma sen sijaan ylsi paalupaikalle vasta yhdeksännellä viikollaan.

Muse (4) ja Megadeth (7) edustavat tuontimusiikkia ihan kunniakkaasti, vaikka kumpikin kokoonpano on joskus nähty korkeammallakin. Porcupine Tree kävi jo edellisellä albumillaan 16:ntena, mutta on silti kilpailun kovuus huomioiden yllärikorkealla (11). Taakse jäi muun muassa Yleisradion ja Warner Musicin neukkumusiikkiprojekti Yhteinen sävel (15), joka on merkitty tuottaja-sovittaja Kerkko Koskisen nimiin.

Kiristynyttä kilpailua kuvaa Anssi Kelan netissään esittämä veikkaus, että Aukio-albumi tippuisi toisella viikollaan nelosesta seiskaksi. Tai siis sen toteenkäymättömyys. Tuo sijoitus olisi näet edellyttänyt myynnin kaksinkertaistumista julkaisuviikkoon nähden! Aukio valahti 14:nneksi, mutta moni muu joutui samantapaisesti tekemään tilaa. The Beatles -kerroinkin väheni kolmestatoista viiteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti