keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Idoli uhmaa luonnonvoimia

Viikatteen Kuu kaakon yllä veti Top 40:n kovimmat viikkomyynnit sitten PMMP:n uusimman eli 22 viikkoon. Aika ylivoimainen kärkisijahan siitä seurasi. Bändi on aiemminkin yltänyt albumiykköseksi, joten uudeksi tavoitteeksi voisi asettaa kymmenen viikon läsnäolon Top 40:ssä – mikään aiempi viikatelevy kun ei ole moisessa onnistunut. Listalle on lähiviikkoina rynnimässä niin paljon uutuuksia, että suosikkiorkesterienkin asemat saattavat nopeasti käydä tuulisiksi.

Seuraavat debyytit asettuivat yllättävään järjestykseen. Katri Ylander (6) ilmaantui seitsemän pykälää ylemmäs kuin edellisellä levyllään, mitä Idols-artistin kyseessä ollen voi pitää lähes luonnonvastaisena. Tosin vastus oli heikko – Valvojat ei päässyt kymmenesosaankaan Viikatteen menekistä. Juuri vastus huomioiden ihmeen alhaalla on anteliasta mediamyötätuulta nauttinut Haloo Helsinki! (7) – numeroa alempana kuin vuoden takaisella esikoisellaan.

Muut uutuudet tuntuivat etukäteen melkoisilta mysteereiltä. USA:ssa hyvin myyvä Whitney Houstonin paluualbumi on 17:ntenä, laulukieltä vaihtanut Smak 21:ntenä ja viiston coveralbumin tekaissut John Fogerty 25:ntenä. The Blue Ridge Rangers Rides Again viittaa miehen ensimmäiseen CCR:n jälkeiseen sooloprojektiin vuodelta 1973. Myös Sigin kokoelma kurkotti toisella myyntiviikollaan listan 29:nneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti