keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Myöhässä mikä myöhässä

Hei? Listat ovat näköjään nyt julkisia keskiviikkoisin jo klo 17.00! No, en minä olisi siiheksi ehtinyt, postaan kun postaan.

Tänään ei huomista murehdita pudotti viikkomyynnistään 70 prosenttia, mutta sillähän oli mistä pudottaa – toinen ykkössija tuli helpohkosti. Listalevyjen kokonaismenekkikin tuli alas viime viikosta, sillä kakkosena ja kolmosena debytoineiden Madonnan ja Antti Tuiskun myynnit olisivat edellisessä Top 40:ssä riittäneet vain sijoihin neljä ja viisi.

Madonna-kokoelmaahan on mediassa hehkutettu jo platinalevynä ja vuoden myydyimpänä ulkomaisena, mutta todellinen ostoryntäys oli ainakin julkaisuviikolla laimeampi – saldolla ei tässä vaiheessa saa vuosilaskelman ulkomaisessa sarjassa sen kummempaa sijoitusta kuin 17. Kyseessä on kuitenkin naisen 17. Top 10 -albumi, joista kymmenen on mennyt ykköseksi. Antti Tuiskullakin on jo kuusi Top 3 -albumia. Putken rikkoo vain toissavuonna 10:nneksi jäänyt Aikaa-kokoelma.

Children of Bodomin coverlajitelma Skeletons in the Closet ilmaantui yhdeksänneksi, ja Chisu vei viimeisen kärkikymppipaikan täpärästi Pearl Jamin edestä. Norjalainen Immortal (20) teki listapaluun seitsemän vuoden tauolta, mutta jenkkiryhmä Five Finger Death Punch (14) toimi ripeämmin – edellisen levyn visiitistä ei ole kuin kahdeksan viikkoa! No, se on alkujaan julkaistu jo 2007. Yhtye on, kuten sanoa tavataan, nosteessa.

Madonna ja Antti Tuisku säestivät albumiuutuuksiaan tunkemalla singlelistalle seuralaiset aiemmille hiteilleen. It’s So Cool, Madonnan 50:s (!) Top 10 -single, on digitaalinen bonusraita eikä siis mukana Celebration-cd-tuplalla. Paalupaikan vei murskaavalla erolla Pussy, joka on Rammsteinin toinen ykkössinkku. Ensimmäinen oli vuoden 2005 Benzin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti