tiistai 30. elokuuta 2022

Suomen kesä ilman Suomen kesää

Gramexin tiedote kesän soitetuimmista radiobiiseistä sai taas kohtuuttomasti tilaa mediassa verrattuna siihen, kuinka vähään näkyvyyteen paremmat tiedot samasta aiheesta jäävät. Gramex-laskelmissahan jokin peräpinsiön paikallisradion yösoitto on samanarvoinen kuin primetime-pyöräytys isolla kanavalla. Kansainvälinen radiolistakäytäntö painottaa soitot kuuntelijamäärän mukaan.

Paitsi että Radiomonitor mittaa kaupallisen radion lisäksi Yle-kanavien soitot, sen viikkotulospalvelu on nopea. Gramex-laskelma katkaistiin elokuun puolivälistä, ja tiedotteella kesti kaksi viikkoa valmistua. Vaikka Radiomonitor listaa hitit impactien mukaan, raportista löytyvät myös raa’at soittomäärät. Ja niitäpä onkin kiintoisaa verrata Gramexin ilmoittamiin lukuihin.

Laskin muutaman huippubiisin Radiomonitor-soitot ajalta 3.6.–11.8.2022, kymmeneltä viikolta. Yle-kanavien soittomäärät ovat tunnetusti vähäisiä, joten niiden mukanaolo ei alkuunkaan selitä oheisia huimia eroja. Biisin perässä ensin Gramex-ynnäys, sitten Radiomonitor-summa.
Camila Cabello ft Ed Sheeran: Bam Bam – 1047 – 2793
Bess: Ram pam pam – 968 – 3055
Harry Styles: As It Was – 847 – 3131

Neljänneksi ilmoitettu Ed Sheeranin Shivers oli Radiomonitorissa ihan ynnämuuta-osastoa, mutta saman artistin 2stepille mitattiin 2251 soittoa. Gramex-tiedotteessa huomataan suomalaisten biisien vähäisyys. Ei ihme, jos listasta puuttuu muun muassa Olli Halosen Suomen kesä, 2754 soittoa. Ram pam pam viettää muuten 18. viikkoaan Radiomonitorin ykkösenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti