perjantai 19. elokuuta 2022

50 ykköstä, oikeesti

Kokoelmalevyjen kulta-ajan loppupuolen ilmiöitä oli Number Ones -konsepti, eli eliittipopparit yrittivät vakuuttaa kuluttajille tehneensä albumillisen verran ykköshittejä. Kriteerit vaihtelivat, ja tynnyrin pohjaa raaputettiin joskus vähän kyseenalaisilla työkaluilla. Ja jos paketti saatiin kasaan, välillä joutui toteamaan, että listahuiput eivät olleet niitä ikimuistoisimpia näytteitä artistin kyvyistä.

Helmikuussa 2020 Billboard raportoi Madonnan saavuttaneen 50. ykkösensä lehden Dance Club Songs -listalla. Sen lukuisista tilastoista millään muulla ei ollut aiemmin kyetty moiseen dominanssiin, jonkin countrylistan jollain artistilla oli 44 paalua. Tänään nuo 50 julkaistiin kokoelmalla Finally Enough Love: 50 Number Ones, jota voi nimittää myös remix-paketiksi, koska valtaosa sisällöstä on remixejä.

Dance Club Songs -listan yhteys hittimarkkinoihin on aina ollut aika kaukainen, eikä Madonna-lajitelmakaan ihan myötäile hänen tunnetuimpien sinkkujensa ansioluetteloa. Esimerkiksi True Blue -albumilta on vain yksi kappale, mutta viime aikojen epähittejä piisaa ihan kosolti. Vaikka tämä ei ole mikään kaupallinen merkkitapaus, niin ei ihan kuriositeettikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti