keskiviikko 10. elokuuta 2022

Koulu kovenee

Kun Arttu Wiskarin Elämän kova koulu julkaistiin 1. heinäkuuta, se oli ensimmäinen varsinainen Wiskari-singlelanseeraus sitten kahden vuoden takaisen megahitin Tässäkö tää oli. Välissä tuli toki Vain elämää -viisuja ja kesäkumiduetto Erika Vikmanin kanssa. Uutuus on netonnut Spotifyn viikkolistoilla sijat 18–35–49–53–60. Laimeaa, mutta ei dramaattista.

Radiovastaanotto on hämmentänyt enemmän. Sehän käynnistyy hitaammin isossa mittakaavassa, mutta tähtijulkaisut poikivat aina lyhyen alkureaktion. Esimerkiksi Tässäkö tää oli debytoi kahdeksantena ja haki sitten alempaa vauhtia kohti ykkössijaa. Nyt tätä alkureaktiota ei nähty, ja Elämän kova koulu on yltänyt parhaimmillaan vain sijalle 96, vaikka jähmeä listakärki janoaa uusia yrittäjiä.

Nelonen Median musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari twiittasi ilmestymispäivänä: ”Arttu Wiskarin uusi biisi, varsinkin toi sanoitus aivan törkeän hieno.” Toisaalta biisin nimi aikaansaa ei-niin-miellyttäviä assosiaatioita, ja aloituslausekin voi tympäistä: ”Olen työkseni paskaa lapioinut.” Nelosen Suomipopissa soitot näyttävät virkistyvän, saa nähdä mitä muualla tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti