keskiviikko 3. elokuuta 2022

17 vuotta Berliinistä Helsinkiin

Viime vuonna keksitty Finnhits-perinteen variaatio etsii ja löytää uusia muotoja. Tähän asti on rappailtu ajankohtaisen tuontihitin päälle (Edamame, Samma gamla vanliga), mutta nyt striimien kärkikymppiin on kaivettu vuodelta 2005 tanskalaisen Infernalin klubihitti From Paris to Berlin, jota höystävät äänillään T Swoop, Fabe ja tanskalainen Branco. Alkuperäinen oli aikoinaan singlelistan kakkosena.

Hyvä että edes näin saadaan esille ulkomaisia nimiä, sillä kuten Rumbassakin huomioitiin, single/striimilista on nyt poikkeuksellisen kotimaavoittoinen. Korkeimmat rajantakaiset sijoitukset ovat 17 (Harry Stylesin As it Was) ja 18 (Kate Bushin Running Up That Hill, joka jostain syystä on singlelistalla aina muutaman pykälän alempana kuin Spotify-tulostuksessa). Suomi jyllää Top 20:n alapuolellakin.

En tästä vielä mitään käänteentekevyyttä kiirehtisi löytämään. Ehkä USA:n ja Britannian listojen kärkitarjonta vain ei juuri nyt iske nuorisoomme. Esimerkiksi Beyoncén listastatus on ollut aina meillä paljon matalampi kuin mediahehkutus antaa ymmärtää. Break My Soul ylsi viikkostriimeissä vain 61:nneksi, ja uusista albumiraidoista kuunnelluimman Church Girlin ensimmäinen päivälistasijoitus oli 55. Albumilistalta on nykyvastus huomioiden helppo ottaa korkea sijoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti