lauantai 27. elokuuta 2022

Viikkojen teemaviikko

Viime albumilistalla Teflon Brothersin Circus (230) ohitti Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosanan (229) historian eniten listaviikkoja haalineena albumina. Samalla Metallican Metallica saavutti ensimmäisenä ulkomaisena levynä 200 viikon rajan. Ennätyksen tulevatkin vaiheet hahmottuvat selkeinä: Gettomasan Diplomaatti viettää 169. viikkoaan kahdeksantena, ja sen voi kuvitella roikkuvan mukana niin kauan kuin listaa edes laaditaan.

Sijalukupisteisiin perustuvassa finnishcharts.comin Best of All Time -laskelmassa Diplomaatti on jo nyt ylivoimainen ykkönen, ja keskimäärin varsin matalilla sijoilla maleksinut Circus vasta kymmenentenä. Sivuston ylläpitäjä Hung Medien soveltaa samaa konseptia muutamiin muihinkin maihin, ja Ruotsin listaviikkoennätykset kiinnostavat – siirryttiinhän heillä striimitilastointiin aiemmin ja onpa heidän listansakin pitempi.

Oletteko valmiita: Ruotsin ennätystä, 413 viikkoa, pitää Håkan Hellströmin Det kommer aldrig va över för mig (2013). Tiedon olisi voinut poimia tuoreelta viikkolistaltakin, sillä levy loikkasi ties mistä syystä äskettäin kakkossijalle. Koko ajan ei ole mennyt noin lujaa, vaan se on palannut Top 60 -listalle 11 kertaa.

Yhä viikkojaan (393) kartuttaa myös kakkonen, samana vuonna julkaistu Veronica Maggion Handen i fickan fast jag bryr mig, joka – kuka muistaa – kävi muinoin Suomessakin 32:ntena. Meillä alle 200 viikkoon jäänyt Adelen 21 pitää kolmossijaa 322 listaviikollaan.

1 kommentti:

  1. Håkan Hellströmin "Det kommer aldrig va över för mig" julkaistiin uutena oranssin-värisenä vinyylipainoksena joka edesauttoi muutenkin hyvin striimauksilla pärjäävän albumin nousua kakkosijalle.

    VastaaPoista