maanantai 8. elokuuta 2022

Arkusta uurnaan

Vaikka tuntemus oli vahva, ettei Beyoncé näinkään suotuisissa olosuhteissa olisi valmis Suomen albumilistan kärkeen, niin hänen päihittäjänsä yllätti: 13 lp-levyn paketti The Urn – Complete Studio Recordings, esittäjänä Sentenced. Yllätti mm. siksi, että vuonna 2009 saman yhtyevainajan Coffin – The Complete Discography, 18 cd:n ja kahden dvd:n järkäle, ylsi vain sijalle 22. Arkusta pyydetään huuto.netissä 500 euroa, uurna maksaa 270 euroa.

Tulevassa kirjassani tuhat ansioituneinta albumiartistia jaotellaan kolmeen menestyskategoriaan. Sentenced kohensi neljännellä ykkössijallaan ja aikajänteen 13 vuoden pitenemisellään pisteitään niin paljon, että se nousee parempaan kategoriaan. Listaviikot tuskin karttuvat, koska Urnin painos on nin pieni.

Hyvin kasvoi myös Hassisen koneen potti aikajänteen osalta, kun 40 vuotta sitten levytetty High Tension Wire debytoi kahdeksantena. Kuten Ismo Alanko Ratinan-keikalla totesi, yhtyeen aktiiviaika kesti vain kaksi ja puoli vuotta ja hän oli sen loppuessa vasta 21-vuotias. Pääosin viimeisen Harsoinen teräs -albumin biisejä englanniksi sisältänyt ”uutuus” on Koneen kuudes Top 10 -merkintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti