sunnuntai 21. elokuuta 2022

Vuotava ykkönen, ikuinen kakkonen

Tähän asti ainoa tietämäni albumi, joka nousi fyysiselle listalle aiemmin kuin päälistalle, on Hectorin joululevy (2018). Tänään päälistan ykkösenä debytoinut Arch Enemyn Deceivers kuitenkin oli jo viime viikon fyysisten kahdeksas. Häiriö taitaa liittyä siihen, että levyn julkaisua myöhennettiin miltei viime tipassa. Voinemme arvioida, että fyysisten kahdeksannen sijan tuottanut ”vuoto” ei ole ollut suuren suuri.

Joka tapauksessa ruotsalaisbändin ansiosta Evelina jäi taas vaille kärkipaikkaa. Hänen edelliset albuminsa olivat korkeimmillaan kakkosena, kakkosena ja kolmosena, ja nyt debytoi jälleen sijalla kaksi. Aiemmin hän on saanut seistä hopeakorokkeella The Weekndin ja Ville Valo & Agentsin vieressä.

Vesa-Matti Loirilla on Top 50:ssä vain kaksi levyä, Eino Leino viidentenä ja Hyvää puuta 27:ntenä. ”Vain” verrattuna esimerkiksi siihen, että heinäkuussa 2009 seitsemän parhaan joukossa oli yhtä aikaa kolme Michael Jacksonin albumia. Listalla lukee virheellisesti ”Eino Leino 1” – tuskin vuonna 1978 oli mitään suunnitelmia jatko-osille, koska takana oli huonoa levymyyntiä ja markkinoille tuli myös toinen, Heikki Sarmannon Leino-albumi Moment Musical, joka alkuun menestyikin listalla paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti