perjantai 14. lokakuuta 2016

Vanha Sanni voittaa pussillisen uusia

Viime toukokuussa raportoin, että taas yhdeltä Juha Tapio -albumilta oli lohjennut kolmas Top 20 -radiohitti. Tuo albumi Sinun vuorosi loistaa putosi listalta tuolla samalla viikolla eikä ole palannut takaisin, mutta kyseessä ollut kappale Jotain niin oikeaa nousi tänään – yli viisi kuukautta myöhemmin! – ensi kertaa radiolistan ykköseksi.

Radiot kulkevat niin ikään omaa polkuaan Sannin kohdalla. Kun uusi albumi tuli jakeluun ja sen kappaleet tekivät joukkoryntäyksen striimilistoille, näyttää siltä, että musiikkipäälliköt eivät löytäneet seasta mitään mieleistään – ja tarttuivat uudelleen vanhaan Vahinko-sinkkuun, joka oli huippukautensa jälkeen valahtanut jo sijalle 106. Tänään se säntäsi takaisin neljänneksi. Tuoreempi albumimaistiainen Oo se kun oot majailee vasta 69:ntenä.

Radioissa on vihdoin saatu tehdyksi päätöksiä Vain elämää -ryöpyn suhteen. Tuloksia: Chisun Polte harppasi 11:nneksi, Mikael Gabrielin Pauhaava sydän 25:nneksi ja Lauri Tähkän Kipua sijalle 42. Visainen pähkinä lienee myös Kaija Koon ja Cheekin duetto Nää yöt ei anna armoo, sillä Kaijan edeltäjä Siniset tikkaat oli viime viikkoon asti radiotilaston ykkönen, kun taas Cheekin All Good Everything jäi ulos Top 40:stä. Uutuuden eka listasija on kompromissimainen 38.

4 kommenttia:

 1. Latauslistalla näyttää olevan tällä viikolla pieni virhe. Sijalle 14 on merkitty Lauri Tähkän "Tuulisina päivinä". Tuota Tähkän uuden albumin kappaletta ei kuitenkaan ole näkynyt iTunesin listoilla, vaan siellä on ollut Vain elämää -esitys "Tuulisina öinä". Kansikuva on kuitenkin laitettu oikein...

  VastaaPoista
 2. Miksi singet ja striimatut ovat erikseen vaikka "Singlelista mittaa suoratoistoa ja levyostoksia"? Siis striimaus+ostot? En ole kylläkään nähnyt fyysisiä singlejä kaupoissa viime aikoina, ainakaan en uusimpia uutuuksia. Mitä järkeä tässä on; singlet, striimi, lataus?

  VastaaPoista
 3. En ole enää seurannut "singlelistaa", mutta sillä on se pikkuruinen ero striimatuimpiin, että muiden latauskauppojen paitsi Itunesin myynnit huomioidaan. Sikäli kuin tuollaisia myyntejä enää on. Vastaus: ei järkeä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Timo selvennyksestä "singlelistaan". Olisi kai aika poistaa se kokonaan näkyviltä. Olisi loogisempaa mitä seurata.

  VastaaPoista