lauantai 1. lokakuuta 2016

Merkkikuukausi 10/2016

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

45 vuotta: T. Rex
Marc Bolanin bändi piti meille hektisen kuurin nettoamalla vuoden sisällä noin 70 albumilistaviikkoa ja neljä listasinkkua – se alkoi Get It Onilla.

40 vuotta: J.J. Cale
40 vuotta: Herbie Hancock

Ensimmäinen Calen kahdeksasta Top 20 -albumista oli Troubadour. Samasta ovesta astui singlemenestyksiäkin saaneen Hancockin Secrets.

35 vuotta: Freestyle
Vill ha dig tartutti meihin lyhyen mutta ihmeen intensiivisen svenskspråkig-popkuumeen. Albumikakkoseksikin kiivennyt bändi sai vuosia myöhemmin yhden pikkuhitin Style-nimellä.

30 vuotta: Run DMC
30 vuotta: Cutting Crew
30 vuotta: The Communards

Run DMC:n uraauurtava yhteistyösingle Walk This Way oli myös Steven Tylerin ja Joe Perryn ensivisiitti Suomen listoille. Jimmy Somervillea ei noteerattu vielä Bronski Beatin aikoihin, mutta Communardsin Don’t Leave Me This Waystä tuli Top 10 -sinkku. Ja hei, mitä voi sanoa: I Just Died in Your Arms, 30 vee.

25 vuotta: Nirvana
25 vuotta: D.A.D.

Nevermind tilastoitui lokakuussa (jolloin Nirvanan vielä luultiin tulevan Lepakkoon keikalle), mutta nousi ykköseksi vasta tammikuussa. Tanskalainen D.A.D. ehti listoille jopa USA:ssa ennen kuin Suomessa (Riskin’ It All).

20 vuotta: Korn
20 vuotta: The Chemical Brothers

Chemical Brothers nousi singlelistalle Oasis-pomo Noel Gallagherin tuella (Setting Sun). Life Is Peachy -albumilla breikanneella Kornilla on vähemmän hittejä, mutta yksi yllättävä Top 20 -radiolistavisiitti.

15 vuotta: Maj Karma
15 vuotta: Soul Captain Band
15 vuotta: Tiësto

Jukka Poika & Nopsajalka (Soul Captain Band) ja Herra Ylppö (Maj Karma) saivat isoimmat hittinsä vuosia myöhemmin omissa nimissään. Tiëston ekat sinkkumerkinnät taisivat paljolti tulla dj-myynnin ansiosta, mutta striimiaikakaudella on tullut oikeitakin listamenestyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti