tiistai 18. lokakuuta 2016

Rauta on ylikuumaa

Viiden Vain elämää -jakson jälkeen Mikael Gabrielin dominanssi Spotifyn päivälistoilla on ennennäkemätön. Ykkösenä Hector-versio Lumi teki enkelin eteiseen, kakkosena Suvi Teräsniska -versio Tyhjässä huoneessa ja neljäntenä Lauri Tähkä -versio Pauhaava sydän. Ja mikäs sinne väliin kolmoseksi mahtuisi ellei Lauri Tähkän näkemys Mikael Gabrielin omasta kappaleesta Kipua.

Yhteensä 50 kuunnelluimman joukosta löytyy 18 Vain elämää -levytystä. Kun päälle lasketaan Sannin albumiraitojen joukkoinvaasio, lista lilluu melkoisessa poikkeustilassa – muu musiikki saa yksinkertaisesti vähemmän tilaa ja huomiota kuin normaaliolosuhteissa. Menestymään tottuneidenkin esiintyjien biisit lähtevät nopeammin laskuun, harva kestää kärkipäässä neljää–viittä viikkoa. Saa nähdä, kestääkö edes Mikael Gabriel. Pauhaava sydän on syksyn kovin hitti, mutta jopa sillä saattaa jäädä korkea vuosilistasija haaveeksi. Alkuvuoden rytmi oli toisenlainen.

Ilman poikkeustilaakin kotimaan hittimarkkinat vaikuttavat ylikuumentuneilta. Halutaan seurata Sannin, Antti Tuiskun ja JVG:n esimerkkiä eikä uskalleta pitää taukoa. Ne harvat biisit, joita kuunnellaan kymmenenkin viikon jälkeen listasijan veroisesti, ovat mielenkiintoista kyllä ulkomaisia: Let Me Love You, Closer, Cold Water… Tuontimusa onnistuu paremmin kiinnostamaan sekä striimaajia että radioita, kotimainen usein vain jompaakumpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti