perjantai 28. lokakuuta 2016

Tutuilla nimillä tutuksi

Moni kestomenestyjä on viime aikoina saanut kokea suosion ailahtelevuuden, mutta tuota pikaa 49 vuotta täyttävä David Guetta onnistuu todistamaan relevanssinsa kerta kerran jälkeen. Cedric Gervaisin ja Chris Willisin kanssa tehty Would I Lie to You on latauslistan kärkikympissä, nousi tänään radiolistan 41:nneksi ja kuplii myös Top 50 -striimattujen tuntumassa. Se on Suomessa 29. listahitti, jonka yhdeksi esittäjäksi on merkitty David Guetta.

Eikä siinä ole mitään poikkeuksellista, että kappaleen nimi on tuttu aikaisemmasta, tässä tapauksessa Eurythmicsin ja/tai Charles & Eddien hitistä. Mies on tilastoitunut viiden vuoden sisällä muun muassa esityksillä Hey Mama (kuten The Black Eyed Peas), She Wolf (kuten Shakira), Sun Goes Down (kuten Level 42) ja Without You (kuten aika moni). Sen sijaan kun hän versioi Cherin kappaletta Bang Bang, sen nimeksi vaihtui Shot Me Down.

Yhdessä viime kevään musavisassa kysyttiin, mikä biisinnimi yhdistää Guettaa, Michael Jacksonia ja U2:ta. Koska en uukakkosta välitäkään tuntea järin hyvin, jouduin arpomaan kahden välillä – Guettan viimeaikaisiin hitteihinhän kuuluvat myös Bad ja Dangerous. Valitsin väärän vaihtoehdon sillä perusteella, että Dangerous on muutoinkin yleinen nimivalinta eli todennäköisemmin oikein. Höh.

3 kommenttia:

 1. No Bad tietysti. Klassikkobiisi The Unforgettable Fire albumilta vuodelta 1984
  Sami

  VastaaPoista
 2. Niinpä niin, "tietysti". Vähän oksymoronista tuo minun musavisoissa käymiseni, koska minulla ei ole yhtään kilpailuviettiä enkä osaa nolostua valtavista aukoista sivistyksessäni. Silloin keväällä oli kaksinkamppailussa tunnistettavana biisi, joka soi niin kauan että yksi vessasta palaava äijä alkoi tuohtuneena protestoida meidän tietämättömyyttämme. Se oli kuulemma Deep Purplea, ja mä olin itsekseni vain tyytyväinen siitä etten tunne Deep Purplea. Ja meidän joukkue kuitenkin voitti sen visan.

  VastaaPoista
 3. Charles & Eddie -coverhan tuo Guettan kappale onkin. Sia taisi tehdä tänään aika harvinaisen tempun: ykkösenä lataus- ja radiolistalla eri kappaleilla.

  VastaaPoista