tiistai 25. lokakuuta 2016

Tähti lännestä, aihe idästä

Viikonloppuna Suomessa käväisseen Robbie Williamsin paluusingle Party Like a Russian floppasi suorastaan dramaattisesti jäätyään brittilistan sijalle 68. Niinpä pihalle pistettiin pikapikaa sovinnaisempi single Love My Life tulevaa albumia pönkittämään. Party pistäytyi meidän latauslistamme 25:ntenä, mutta The Heavy Entertainment Show’lla on taatusti kivikkoisempi mäki kiivettävänään Suomen kuin Britannian albumilistalla.

Eikä tuo nimen teemakaan tuo persoonallisuuspisteitä. Tarkkaan ottaen Suomen listahistoriassa Venäjään/Neuvostoliittoon liittyvät biisinnimet ovat tuottaneet isompia hittejä kuin Britanniaan liittyvät, vaikka itänaapurin artistit ani harvoin tilastoihimme eksyvätkin. Ja asiaa ovat edistäneet isot maailmantähdet: The Beatlesin Back in the USSR, Rihannan ja/tai Tungevaag & Raabanin Russian Roulette, Michael Jacksonin Stranger in Moscow, Zarah Leanderin Die Rose von Nowgorod, Dschinghis Khanin Moskau

Kotimaisia toki myös riittää, seassa yksi joka tuo mieleen Martti Ahtisaaren Nobel-statussekaannuksen – hänet kun Viipurissa syntyneenä oli määritelty venäläiseksi. Juha Vainion isoimpia hittejä oli Sellainen ol’ Viipuri, Top 10 -single vuodelta 1965. Tuolloin Viipuri kuului Neuvostoliittoon ja sittemmin Venäjään, mutta laulu kertoo ajasta, jolloin se oli osa Suomea. Lasketaanko se Venäjä-teemaisten hittien joukkoon?

3 kommenttia:

  1. Robbie Williamsia jännenpää on odotella nouseeko esim latauslistalle sunnuntaina kuolleen goottipoppari Pete burnsin hi-nrg pumppu DEAD OR ALIVE ja you spin me round.

    VastaaPoista
  2. Koska suomalaisille paljon ikonisempi Ace of Spades ei noussut listalle, niin en jaksa tuohonkaan uskoa. Vaikka klassikko onkin.

    VastaaPoista
  3. Ihan kamalaltahan tuo "DEAD OR ALIVE ja you spin me round" nyt kuulostaa. Vaan kyllä sitä minäkin kuuntelin/katselin kun MTV videoineen oli voimissaan.

    VastaaPoista