sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Paljon patuja

Ei kai Sonata Arcticalla nykyisten kulutuspainotusten aikaan ollut mahdollisuuksia Sannia vastaan albumilistalla, mutta The Ninth Hour (#2) on nyt joka tapauksessa yhtyeen kahdeksas Top 3 -albumi. Ensimmäinen niistä julkaistiin 15 vuotta sitten. Fyysisten sinkkujen aikaan myös singlelistalta kerättiin huippusijoja ja vielä edellisen albumin allakin käytiin latauslistalla, mutta tätä nykyä sillä rintamalla on hiljaista.

Green Dayn vastaanotosta oli ristiriitaiset odotukset, sillä viimeksihän (2012) bändi lykkäsi kuukauden välein kolme pitkäsoittoa, joista viimeisestä jaksettiin innostua enää sijan 41 edestä. Nyt Revolution Radio (#5) palautti trion kuudetta kertaa kärkiviisikkoon. Ruotsalainen Meshuggah tapaa niin ikään ilmaantua neljän vuoden välein, ja tämänkertainen 11. sija jäi neljä pykälää yhtyeen parhaasta. Vaikka ekasta singlehitistä on jo yhdeksän vuotta, One Republic (#27) on vasta ensimmäistä kertaa Suomen albumitilastossa.

Vaikka Edu Kettunen (#18) jäikin parin edellisen levynsä saavutuksista, pitää vähän kehaista hänen uransa kestoa – listadebyytistä (Broadcastin Pacific) kun tulee kuluneeksi jo 36 vuotta. Hän on päässyt kärkikymmenikköön sekä soolona että kahden yhtyeen riveissä, ja lista-albumeita on yhteensä 15 – siitäkin huolimatta, että kultaa myynyt sooloesikoinen Lentäjän poika (1986) jäi mystisesti ilmestymättä tilastoihin.

1 kommentti:

  1. Lentäjän poika (Flamingo, 1986) ei ole Edu Kettusen sooloesikoinen, sillä jo kaksi vuotta aiemmin Edu julkaisi Dig It/Finnlevy:lle ekan omaa nimeä kantavan soololevyn Edu Kettunen (1984).

    VastaaPoista