sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kaunis kiittää

Suvi Teräsniska on julkaissut 2010-luvulla seitsemän Top 10 -albumia, joista uusi Sinä olet kaunis eteni kolmantena ykköseksi. Striimimarkkinoilla sen sisältö on jäänyt samaan aikaan ilmestyneiden Vain elämää -versioiden varjoon, mutta radiolistalla sen kesällä tullut maistiainen Elämäni miehiä ylitti lopulta tällä viikolla Top 20 -kynnyksen. Tuon kynnyksen ylittäneitä hittejä artistilla on nyt yhteensä yksitoista.

Teräsniskan paalupaikka ei ollut ennalta mikään selviö, sillä vastassa olivat kahdesti kärkeen jyrännyt Opeth (#3) ja peräti viisi ykkössijaa kerännyt Poets of The Fall (#2). Poeetithan aloittivat uransa neljällä peräkkäisellä ykkösellä ja palasivat lievästä notkahduksesta kultakantaan toissavuonna. Ja onpa Jarkko Martikaisellakin (#6) ykkösiä vanhan bändinsä kanssa. YUP:n jälkeen on käyty mm. kakkosena, kolmosena ja nelosena.

Bon Iver palasi viiden vuoden tauolta ja kohensi parhaan tuloksensa 19:nneksi – Ruotsissa mentiin kakkoseksi asti. Hollantilainen Epica (#26) sivusi omaa ennätystään. Mikael Gabrielin vanhat albumit ovat elpyneet sijoille 20 ja 24, ja Top 50:stä löytyy yhdeksän re-entryä, mikä ei ole vilkkaalle levysesongille tyypillistä. Olisin ottanut niiden tilalle vaikka brittineloseksi ja Ruotsissakin 19:nneksi kiivenneen Van Morrisonin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti