sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Puun takaa ei löydy ketään

En tiedä onko syy itsessä vai ympäristössä, mutta tunnen saavani albumijulkaisuista ja niiden ajankohdista huonommin tietoa kuin ennen. Nytkin tiesin kyllä, että Pauli Hanhiniemeltä on tullut/tulossa kirja ja Kotiteollisuudelta elokuva, mutta tämän viikon albumitilastoon en kumpaakaan tajunnut odottaa. Siellä he silti ovat, melko tutuilla paikoilla, Kotiteollisuus korkeimpana uutuutena hopeakorokkeella ja Hanhiniemi 11:ntenä.

Kolme vuotta sitten nelossijallaan yllättänyt DJ Polarsoul debytoi nyt seitsemäntenä, ja Vesterinen yhtyeineen kuittasi jo kolmatta kertaa albumillaan sijan 12. Maco Oeyn (#15) tilastokäyrä on nousussa, Kings of Leonin (#22) tasaisessa laskussa. Bändi jaksoi silti yhä brittilistan kärkeen perässään Phil Collinsin singlekooste. Meillä kokoelmiin suhtaudutaan selvästi kylmäkiskoisemmin, mistä kertoo Anna Puun suorastaan viheliäinen 50. sija levyllä Melankolian riemut – parhaat 2009–2015.

Puunhan piti olla nosteessa, ja tavallaan hän onkin, sillä kauden ensimmäinen Vain elämää -annos ilmestyi kolmossijalle. Tänä vuonna annostelussa noudatettiin esittämisjärjestystä niin, että Hectorin jakso puolitettiin kahteen julkaisuun. Hänen päivästään poimittiin ykkösosaan ne esittäjät (Lauri Tähkä, Chisu, Mikael Gabriel), joilta oman päivänsä takia oli kuultu yksi biisi vähemmän kuin muilta – nokkelaa. Toinen osa tulee ensi perjantaina, Anna Puun päivänä, eli viimeiset versiot lienevät siis myynnissä jo ennen tv-esitystään.

3 kommenttia:

 1. Miksiköhän Pate Mustajärven boxi ei ole listalla ollenkaan ? Oli sentään sekä levykauppa ÄX:n viikkolistan top 10:ssä että cdon.comin myydyimpien listalla top 10:ssä koko viikon. Toisaalta ei näyttänyt TOP 50-listalle riittävän levykauppa ÄX:n viikkolistan kakkosijakaan (Pertti Kurikan Nimipäivä). Olen ajatellut, että nykyisin Levykauppa ÄX:n kymmenen kaupan ketjun myynnillä olisi selkeästi isompikin merkitys listalle.
  Sami

  VastaaPoista
 2. Anna Puun kokoelman julkaisi Sony Music, eikä suinkaan hänen nykyinen levy-yhtiönsä Fried/Capitol. Kokoelmaa ei ole mainittu sanallakaan Puun Facebook-sivuilla, joten vaikuttaa siltä, että kyse on vain Sonyn tarkoituksesta hyötyä Vain elämää -nosteesta.

  VastaaPoista
 3. Sami, hyviä seurantavinkkejä nuo mainitsemasi sivut. Ehkä Kurikka diskattiin t-paitalisukkeen takia? Ja Maiggis, eipä näytä Sonykaan pitäneen mitään ääntä tuosta kokoelmasta, joten aika tyhjän päälle taisi ilmestyä.

  VastaaPoista