perjantai 27. joulukuuta 2013

Pakko katsoa 19: What’s the Colour of Money

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

Puhallanpa taas pölyt sarjasta, joka väkisinkin tapaa painottua yhden hitin ihmeisiin. Hollywood Beyond eli käytännössä Birminghamin poika Mark Rogers kuuluu niistä mystisimpiin. Single What’s the Colour of Money (1986) oli ja on loistava pelinavaus: eklektinen, imevä ja puhutteleva, mutta viitteellisyydessään myös povaus paremmasta. Jota ei koskaan tullut.

Britannian ja Suomen top tenissä komeilleen hitin jälkeen odotettiin toista, mutta No More Tears ja esikoisalbumi saivat kalsean vastaanoton. Spotifyssa voi tarkkailla, mikä useiden nimituottajien kera puserretussa If-kiekossa meni pieleen. Ensisinglen svengi katosi tipotiehensä, ja jäljelle jäi teennäistä The The -henkistä kasarikeekoilua, joka myös paljasti Rogersin suppean skaalan vokalistina.

Videoesiintyjänä mies vaikutti lupaavalta. What’s the Colour of Money seikkailee takuutyylikkäästi Barcelonassa vartalomaalausten ja punaisten riepujen verhoamien tanssijoiden kera. Miljööt tuntuvat painottuvan Antonio Gaudin suunnittelemiin rakennuksiin, ehkä seassa on muutakin. Joka tapauksessa tässä on raina, joka silloin tällöin kannattaa kaivaa unohduksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti