tiistai 17. joulukuuta 2013

Kuinka hiteillä flopataan


Joulukierrätykset ja muut erikoisprojektit varmistavat sen, että loppuvuonna uudet biisit pääsevät esiin tavallista vaikeammin. Tilannetta kylläkin helpottaa takavuosiin verrattuna se, että joulu ei ole enää greatest hits -albumien juhlasesonki. Top 20:ssä tuota osastoa edustaa ainoastaan Jukka Poika (#15), kun PMMP:n Hitit uuvahti jo toisella viikollaan 22:nneksi.

Radiolistallakaan ei erityisen uutta tavaraa ole, sillä Top 20:n kolmesta vaihtujasta kaksi on palaajia ja ainoa ”tulokas” (Are We All We Are, 22–16) jo viides single Pinkin viimevuotiselta albumilta. Alempana etenevät sentään ripeästi Flo Ridan How I Feel (65–22), yhden hitin ihmeeksi luullun Stromaen Papaoutai (58–33) ja sadan ulkopuolelta 34:nneksi kirmaava Pete Parkkosen Mitä minä sanoin.

Albumeita vimmatusti kauppaavat teini-idolit eivät edelleenkään viehätä musiikkipäälliköitä. Miten kuten radiolistalla pärjänneen New Way Homen jälkeen Isac Elliot on ollut heille vain ilmaa, ja aiempien kokemusten jälkeen Robin ja One Direction saavat olla suorastaan kiitollisia sijoituksistaan: Erilaiset on 27:ntenä ja Story of My Life 37:ntenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti