sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Ei sijaa sabotaasille


Vuoden tärkeimpiä ostospäiviä yritetään vauhdittaa jos jonkinlaisella hypellä, ja media levittää arvometallin paisteisia tiedotteita tottelevaisesti. Tukkumyyntiin perustuvien platinalukujen ja todellisen kuluttajamyynnin ero on nyt suurimmillaan ja sen kurominen tuntuu joissakin tapauksissa epätoivoiselta.

Muun muassa Hesarin jutussa hehkutettiin kahdesti Vain elämää kausi 2 jatkuu -albumin myyneen 82 000 kpl eli jopa enemmän kuin vuoden takainen kollegansa. Listasijoissa se on kuitenkin saanut tyytyä kakkoseen ja kolmoseen ja päästää kaksi kuukautta aiemmin julkaistun Robinin ohitseen. Boom kah päihitti tänään toisenkin VE-julkaisun palaten ykköseksi.

Vielä hiljattain loistavat uranäkymät omistaneen Sini Sabotagen esikoinen 22 m2 debytoi vaisusti 27:ntenä ja Jope Ruonansuun pikkujoululevy vasta sijalla 48. Vaikka midpricen yhdeksän ostetuinta ovat jouluäänitteitä, päälistalla ne eivät kamppaile aivan korkeimmista sijoista. Tällä viikolla kovimmista yrittäjistä ainoastaan Johanna Kurkelan Joulun lauluja kirjautti aiempaa paremman numeron (#8).

2 kommenttia:

  1. "Vaikka midpricen yhdeksän ostetuinta ovat jouluäänitteitä, päälistalla ne eivät kamppaile aivan korkeimmista sijoista. Tällä viikolla kovimmista yrittäjistä ainoastaan Johanna Kurkelan Joulun lauluja kirjautti aiempaa paremman numeron (#8)."

    Tarkoittaako tämä, että jouluäänitteet eivät päälistalla kamppaile ihan voitosta vai sitä, että midprice listan myynti ei ole kovin suurta päälistaan verrattuna?

    - Miten muuten midprice suhteutuu myyntimäärillään päälistaan?

    VastaaPoista
  2. Puhuin jouluäänitteistä yleensä, en niistä jotka ovat midpricessa. Myyntimääristä ei mulla ole tietoa. Ainoa vertailumahdollisuus tulee silloin, kun tasaisesti myyvä levy siirretään päälistalta midpriceen. Joskus sija on yllättävän alhainen ja syntyy mielikuva, että midpricelevyjä ostetaan suhteellisen paljon.

    VastaaPoista