sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulu, ulkomaista hapatusta


Vain elämää kausi 2 jatkuu debytoi miltei dramaattisesti vain kakkosena albumilistalla. Vuosi sittenhän pari kauppiasta pisti jatko-osan myyntiin liian aikaisin ja debyyttisijaksi tuli kahdeksan, mutta sitä seurasi seitsemän viikon ykkösputki. Ilmeisesti tänä vuonna kovimmat hitit osuivat ykkösjulkaisuun, koska ainakin latauslistalla jatko-osan biisit näyttäytyvät vaisusti. Viime kauden isoin menestys Mitä tänne jää oli mukana jatko-osalla.

Joulualbumit jatkavat nousuaan, ja vahvin on yhä viitossijan Raskasta joulua. Kuuntelin todella pitkästä aikaa listalähetystä radiosta (kolmesta vaihtoehdosta valitsin Suomipopin), eikä siinä soitettu ainoatakaan joulubiisiä, vaikka kärkikymppiin etenivät myös Club for Five ja Paula Koivuniemi. Eikö siinä ole tarpeeksi rajoituksia, ettei voi soittaa ulkomaista musiikkia? Ei ihme, että ohjelma loppui kauan ennen sille varatun ajan täyttymistä.

Eipä ulkomaalaisille suurta roolia olisi show’ssa suotukaan. Britney Spearsin uutuus näyttäytyy vasta 24:ntenä ja Musen konserttiäänite 34:ntenä. James Bluntin promokäynti osoittautui tuloksekkaaksi, sillä Moon Landing teki re-entryn 29:nneksi ja sangen iäkäs radiohitti Bonfire Heart debytoi latauslistan yhdeksäntenä. Kaikille suomalaisillekaan ei riitä tilaa kärjessä: Risto ilmaantui vasta sijalle 43 ja Nightwishin neljäs listalivealbumi sijalle 40.

2 kommenttia:

  1. Kyösti Mäkimattilan liikkeet listalla ovat kiintoisia - tai siis se viime viikon piikki. Mainitsit ettei mitään yksittäistä syytä ole löytynyt, mutta jotainhan siellä on kai täytynyt olla kun nyt takaisin 20 huonommalle puolelle.

    VastaaPoista
  2. Suurin osa Nightwish diggareista on varmasti ostanut uudesta livestä version, jossa on joko DVD:t tai Blurayt. Nuo myynnit lienevät kaikki DVD-listalla, jossa Nightwish on ykkösenä. Idioottimaista tälläinen jako, että joskus CD-DVD paketit ovat albumilistalla, joskus DVD-listalla.

    VastaaPoista