tiistai 24. joulukuuta 2013

Keskihintaista tunnelmaa


Tuorein albumilista, niin tavallista substanssipitoisempi kuin onkin, kertoo tavallista vähemmän suomalaisten levyostoksista. On syytä epäillä, että midpricealbumit muuttaisivat järjestystä olennaisesti, jos olisivat mukana Top 50:ssä. Sen voi päätellä muun muassa Rumban erikoisliikelistasta, jonka sisältöä ei lajitella hinnan perusteella. Esimerkiksi Juha Tapion viimevuotinen Joululauluja on siellä kuudentena, vaikka taatusti löytää valtaosan ostajistaan ihan muualta kuin erikoisliikkeistä.

Vaikka ei ole kovin vertailukelpoinen, myös Spotifyn kuunnelluimpien Top 100 kallistaa vaa’an aikaisemman sesonkitarjonnan puolelle. Uusista joululevyistä Top 20:een mahtuvat vain Raskasta joulua ja Johanna Kurkela, kun edellisvuotisia saa poimia sijoilta 1 (Michael Bublé), 6, 7, 10, 12 ja 18. Plus vielä joitakin kokoelmia. Bublélta on myös oheisen Top 50:n kuunnelluin yksittäinen jouluraita, It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas (#24).

Myynnissä hyvin aloittanut, mutta loppusuoralla monen kilpailijan kantapäitä katsomaan joutunut Olli Lindholmin Minun jouluni on Spotifyn soitetuimpien listalla vasta sijalla 72. Voisi kuvitella tämän videon säikyttäneen ainakin sävelkorvaisimmat pois kuuntelemasta sitä, mutta katsojamääristä päätellen sana ei ole kiirinyt kovin laajalle. Vapaavalintaista musiikkijoulua blogin lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti