sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Suurenmoinen peesaaja


Menneinä viikkoina äänitemarkkinoillemme on tungettu kosolti kotimaisten suosikkien levyjä, ja niinpä tämänviikkoinen kärkikymmenikkö on täysin suomalainen. Vieläpä niin, että jokainen noista esittäjistä on joskus komeillut albumilistan ykkösenä. Joten vaikka amerikkalainen Trivium (#11) jäi pykälän parhaasta sijoituksestaan, sen on lupa olla sangen tyytyväinen ostetuimman ulkomaisen albumin titteliin.

Hiukan yllättäen Juha Tapion Lapislatsulia debytoi vasta kakkosena Jenni Vartiaisen takana. Toki sijoitus on Tapiolle ennestään tuttu, sillä vielä muutaman vuoden hittiputken jälkeenkin mies sai tyytyä hopeamitaleihin albumeilla Kaunis ihminen (2006) ja Suurenmoinen elämä (2008). Ekan paalupaikan toi lopulta Suurenmoinen kokoelma, ja sekin 18. listaviikollaan levyalen avittamana alkuvuonna 2010.

Odottajana Tapio ei kuitenkaan vedä vertoja Rodriguezille, joka ensiesiintyy Top 50:ssä kolmen 1970-luvun alussa äänitetyn julkaisun voimin. Teemalla nähty dokumentti Searching for Sugar Man sinkosi listalle miehen ainoat varsinaiset pitkäsoitot Cold Feetin (#18) ja Coming from Realityn (#29) sekä samannimisen soundtrackin (#34). Jonkinlaisen sinnikkyysprenikan ansaitsee myös Death Angel (#36), joka palasi albumitilastoomme 23 vuoden tauolta.

2 kommenttia:

  1. Mikä äänite oli singlelistan sijalla 10 viikolla 24/1995? Jake Nymanin listakirjan mukaan kyseisellä sijalla oli Björkin "Army of Me", Billboardissa julkaistulla listalla Klamydian "Arvon lisäveron mekin ansaitsemme". Olettaisin, että virhe on Billboardin listassa.

    VastaaPoista
  2. Älä oleta. Klamydia oli kymmenes, Björk kuudestoista.

    VastaaPoista