tiistai 15. lokakuuta 2013

Nousussa: norskiduot

Norjalainen musiikki on muodostumassa hittimarkkinoidemme vakioelementiksi. Adelenin Bombon ja Ylvisin The Foxin jatkoksi Envy-kaksikon Am I Wrong harppasi tänään radiolistalla 80–17. Ehkä asemat yrittävät kompensoida sitä, että The Foxia ei ole rohjettu soittaa kuin sijan 74 edestä? Norjan-menestyksen lisäksi Am I Wrong ehti jo elokuussa Ruotsin sinkkukakkoseksi, mutta meillä sitä ei vielä voi kuunnella Spotifysta. Ihan kelpo biisi, muuten.

Top 20 -radiolista vastaanotti myös kolmikon J. Karjalainen: Riisinjyvä (25–16), Birdy: Wings (24–18) ja Sunrise Avenue: Lifesaver (36–20). Haloo Helsingin albumin neljäs lohkaisu Carpe diem eteni vakuuttavasti 72–21. Viime viikolla kerroin Jukka Poika -sinkun Laineet vastoinkäymisistä, ja radiot päättivätkin nyt tarttua sen Pelimies-edeltäjään, joka ilmaantui Top 100:n ulkopuolelta sijalle 35.

Kärkipää on taas jokseenkin muuttumaton, mutta huomioitakoon Lady Gagan Applausen verkkainen eteneminen kuudenneksi. Yksikään Born This Way -albumin kappale ei noussut noin korkealle. Jo kesäkuussa Top 40 -kynnyksen ylittänyt John Newmanin Love Me Again osoittautui sekin lopulta Top 10 -radiohitiksi.

1 kommentti:

  1. Pikku korjaus; Envyn Am I Wrong -biisiä on voinut kuunnella Spotifyssa. Elokuun viimeisellä viikolla se nousi jo TOP100 -listallekin. Tuolloin se oli kuuneltavissa For Fuld Musik - 25 Danske Sommer Pop & Rock Hits vol. 2 -kokoelmalta, joka sekin nousi pariksi viikoksi Spotifyn albumilistalle. Biisin noustessa listalle kuunteluoikeudet pooistettiin.

    VastaaPoista