torstai 3. lokakuuta 2013

mpk14: Life thru a Lens (1997)


Midpriceklassikot-sarjassa käsitellään tunnettuja levyjä, joiden ainoa tilastomerkintä Suomessa on tullut midpricelistalta.

Kun Robbie Williams julkaisi pian Take Thatistä lähtönsä jälkeen Freedom-sinkun kesällä 1996, siitä kiinnostuttiin Suomessa 7. sijan edestä. Mutta kun sooloalbumi ilmestyi neljän sinkun jälkeen, välinpitämättömyys oli alkanut vallata brittejäkin. Life thru a Lens ehti siellä pudota Top 100:sta, kunnes lopulta kiipesi 28. viikollaan paalupaikalle – syynä Angels-biisin ilmiömäinen suosio.

Vaikka Angels eteni meillä radiolistan 12:nneksi, albumi ei ylittänyt Top 40 -kynnystä, ja vaikka miehen asema radiosoitossa vankistui, seuraavatkin pitkäsoitot käynnistyivät hitaasti – kakkoslevy I’ve Been Expecting You ylsi sijalle 20. Normaalireaktiot Williams herätti faneissaan vasta 2006, jolloin Rudebox debytoi paalupaikalla, ja siitä alkoikin alamäki. Take Thatiin paluusta suomalaiset eivät innostuneet ollenkaan.

Robbie Williamsin paras vuosi oli 2003, kun edellissyksynä ilmestynyt Escapology nousi lopulta tammikuussa ykkösalbumiksi ja poiki neljä Top 10 -radiohittiä. Kärkikympissä kävi myös Live Summer 2003, ja tavallaan vuoden kruunasi Life thru a Lensin ilmaantuminen midpricelistan kakkoseksi marraskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti