sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Jälkijäristys 30 vuoden takaa


Ikä tuo malttia. Listakonkari Robin odotti rauhassa sopivaa saumaa albumilistan paalupaikan nappaamiseen ja tunkeutui samalla ns. singlelistankin kärkeen Nenäpäivä-keräyslevyllään, joka sisältää Boom kah -albumin kakkosraidan Erilaiset. Sijoitukseen tuli jonkin verran taustatukea Spotify-soitoista, joissa ollaan 32. sijalla.

Vaikea sanoa, paljonko Boom kah sai lisäpontta esimerkiksi Robinin vierailusta Dancing on Ice -show’ssa – tv:n suosikkiohjelmien vaikutus levymyyntiin ei nyt tunnu järin vahvalta. Jukka Pojan Vain elämää -isäntäjakson stimulointivoiman olisi pitänyt näkyä tällä listalla, mutta Kokoelma joutui päästämään edelleen jopa Motörheadin. Aftershock (#5) sivuaa yhtyeen parasta sijoitusta vuosilta 1981 ja 1982.

Parasta aikoihin -osastossa skoolaavat myös Pearl Jam (#8, viimeksi noin korkealla 1998) ja Charles Plogman (#12, edeltäjä jäi 27:nneksi). Seitsemäntenä debytoinut Wolfheart on ylempänä kuin Tuomas Saukkosen edellinen hanke Before the Dawn koskaan, ja Paavoharju ylsi kolmannella levyllään listaensikertalaiseksi sijalle 11.

James Blunt (#13) ja Katy Perry (#15) lipsuivat vain hieman edellisistä pitkäsoitoistaan, mutta Sunrise Avenuen 10. sija (vasta neljänneksi korkein debyytti) tuntuu isommalta notkahdukselta. Saksasta lienee luvassa parempaa, sillä Lifesaver-single ehti siellä jo myynnissä sijalle 13. Suomen Spotify-soitoissa se ei mahdu sadan joukkoon.

9 kommenttia:

 1. Jännittävää ja hieman shokeraavaakin oli nähdä Riki Sorsa sijalla #50 uudella albumillaan. Milloin mies viimeksi on edes noussut albumlistalle?

  VastaaPoista
 2. Ei siitä ole kuin vähän yli kuusi vuotta, silloin(kin) kyseessä oli matala pikavisiitti. Kunnon sijoituksista on jo vuosikymmeniä.

  VastaaPoista
 3. Radion suhtautuminen Robiniin on hyvin kiinnostavaa. Kuka on viimeisin teinitähti, joka on saanut merkittävän radiohitin Suomessa? Miten Isac Elliotin New Way Home menestyi?

  VastaaPoista
 4. Isac Elliotin New Way Home oli radiolistalla korkeimmillaan sijalla 14.

  VastaaPoista
 5. Jos Diandra lasketaan teinitähdeksi, niin hän oli kolmantena viime vuonna. Aikoinaan Tiktak ja Sturm und Drang pääsivät top teniin jo ekojen levyjensä biiseillä. Mutta nyt on kyllä nihkeää.

  VastaaPoista
 6. Jos Diandra lasketaan teinitähdeksi (oli kuukautta vaille 18-vuotias saavuuttaessa radiohitin), niin ulkomaalaisista voi laskea mukaan siinä tapauksessa Birdy (syntynyt toukokuussa 1996) joka tällä hetkellä on sijalla 16. radiolistalla kappaleella "Wings". En tosin laskisi Birdya teinitähdeksi vaikka maailmalla on saavuttanut suosiota jo puolitoista vuotta sitten, koska hänen musiikki kuitenkin on suunnattu hieman varttuneemmalle yleisölle kuin teineille.

  VastaaPoista
 7. Luulen että englannin kieli on merkittävä tekijä. Ja onhan Lorde myös kohta 17-vuotias (oletan, että Royalsista tulee lopulta radiomenestys meilläkin).

  VastaaPoista
 8. Wolfheartin ja Before The Dawnin keulahahmon sukunimi on muuten Saukkonen eikä Saikkonen...

  VastaaPoista
 9. Saukkonen kiittää, Saikkonen kuittaa.

  VastaaPoista