perjantai 19. huhtikuuta 2013

Winyyliäkin voi ladata

Viikon ylivoimainen poptapaus maailmalla oli Psyn Gentleman, joka nykyisellä lataustahdillaan ylittää miljardin You Tube -katselun haamurajan jo kuukauden kuluttua. Mutta Suomen latauslistan kärkeen sen ohi kiilasi Back Beat -kappaleellaan kotimainen The Winyls, jonka joku saattaa muistaa viiden ja kahdeksan vuoden takaisista singlelistavisiiteistä.

Ihan omin voimin ei Winyls urotekoonsa yltänyt, vaan Back Beat on koulukiusaamista vastustavan Beat the Violence -kampanjan tunnusbiisi ja varainkeruuväline. Onpa taas väkinäinen nimi kampanjalla – mihin suomi unohtui? Jotain fingelskan todellisesta viehätysvoimasta kertoo se, että edellisen kerran englanninkielinen suomalainen levytys nähtiin latauslistan ykkösenä yli vuosi sitten, ja sekin katosi pika pikaa: Nightwishin The Crow, the Owl and the Dove.

29:ntenä debytoi Scooter, joka on kirjannut tilastohistoriaamme 12 albumia ja huimat 31 singleä, mutta tuoreimmat merkinnät olivat vuodelta 2007. 4 AM:n nousu vähän oudoksuttaa, koska se julkaistiin jo viime syyskuussa eikä esimerkiksi koti-Saksassa yltänyt kuin 96:nneksi. Mutta tervetuloa, tuolta itäsiivestä löytyy ehkä tuttua seuraa.

2 kommenttia:

  1. Pieni korjaus: "The Crow, the Owl and the Dove" kävi singlelistan ykkösenä, ei latauslistan. Edeltäjä "Storytime" sen sijaan oli pari viikkoa myös latauslistan kärjessä.

    Tuota The Winylsin ykkössijaa en kyllä aivan ymmärrä. Kappaleen tuotot menevät hyväntekeväisyyteen, mikä selittää osittain kappaleen suosion. En kuitenkaan ole nähnyt yhdelläkään lataussivustolla kappaletta kärkisijoilla. Ehkä syynä on myös se, että kappaleesta on saatavilla neljä eri versiota. Joka tapauksessa on mukavaa nähdä hieman tuntemattomampi yhtye kärjessä.

    VastaaPoista
  2. Korjaus pitää paikkansa. Ns. singlelistan Spotify-remontista tuntuu olevan jo niin kauan, etten tajunnut päätyneeni tuota edeltävälle ajalle ja muotoilin väittämän väärin. Mutta todellisuudessahan vanha singlelista ja nykyinen latauslista ovat samaa jatkumoa ja nykyinen ns. singlelista jotain muuta. Harmi että huono nimipolitiikka on tehnyt asioista puhumisen niin vaikeaksi.

    VastaaPoista