lauantai 4. helmikuuta 2012

Toinenkin kevythetki

Singlelistan kakkosena debytoinut Laura Närhen Hetken tie on kevyt on yhdessä suhteessa aika väsähtänyt patenttiratkaisu. Sillähän puffataan elokuvaa (Vuosaari), kuten monella muullakin viime vuosien kotimaisella coverhitillä. Tuttuja symbiooseja: Jipun ja Samuli Edelmannin Jos sä tahdot niin + Jos rakastat, Jonna Tervomaan Rakkauden haudalla + Helmiä ja sikoja, Jore Marjarannan Haaveet kaatuu + Pahat pojat jne.

Erotuksena se, että kun nuo Hectorin, Sakari Kuosmasen ja Ville Pusan originaalit eivät olleet maineensa veroisia listamenestyksiä, Tehosekoitinkin eteni (taannehtivasti) singletilaston kärkikolmikkoon. Eipä tule mieleen toista kahta Top 3 -levytystä poikinutta kotimaista biisiä, jollei uusia Ihanaa Leijonat ihanaa -miksauksia lueta erillisiksi versioiksi (eikä niin nyt tehdä). Saa vapaasti muistuttaa, jos keksii, myös sampleista.

Taiskan Mombasa (1976) ja Matkalla Mombasaan -leffaan tehty Denigrate-versio (2002) nousivat neloseksi ja kolmoseksi, mutta sävellys on alkujaan italialainen. Kilpailevista käännösbiiseistä legendaarisin keissi lienee Paloma Blanca, jolla oli joulukuun 1975 jukebox-listalla kolmoisjohto – Katri Helena ykkösenä, Kisu kakkosena ja George Baker Selectionin alkuperäinen kolmosena.

3 kommenttia:

  1. Bongasin kirjsastasi, että Apua Orkesterin Maksamme velkaa ylsi ykköseksi vuonna 1985 kuten myös Artistit auttavat Aasiaa -kokoonpanon versio 20 vuotta myöhemmin.

    VastaaPoista
  2. Hyvä bongaus. Myös Pop-musiikkia on tuplaykkönen, jos huomioidaan Idols-version nousu latauslistan kärkeen aikana, jolloin latauksia ei vielä huomioitu singlelistalla.

    VastaaPoista
  3. Radiolistalla suurin "Mombasa" kappaleesta versioitu esitys lienee Movetronin vuoden 1997/1998 versio joka meni ykköseksi asti?

    VastaaPoista