torstai 16. helmikuuta 2012

Koko yön kiipeämisellä neloseksi


Staminan kolmatta ykkössijaa albumilistalla voi tuskin sanoa jymyuutiseksi. Bändin kahden vuoden julkaisurytmi on vielä täsmällisempi kuin taannoin mainituilla Poets of the Fallilla ja Herra Ylpöllä, sillä Nocebon edeltäjät Raja (2008) ja Viimeinen Atlantis (2010) nousivat molemmat kärkeen helmikuussa ja viettivät siellä kaksi viikkoa.

Ensimmäisenä tuli mieleen laskuvirhe, kun näin maanantaina Anttilan myyntitiedoissa kakkosena brittiläisen poikabändin One Directionin, mutta ehdin tällä välin varustautua parilla järkisyylläkin Up All Nightin räväkkään nelosdebyyttiin. En tosin kovin vahvoilla, joten olkaa hyvät, tässä teille viikon yllättäjän standaari.

Sen voisi ojentaa myös 23 sijaa kiipeävälle Van Halenille, koska A Different Kind of Truthin kolmossija on sama kuin mihin edellinen David Lee Roth -vetoinen Halen-albumi 1984 kaikkine klassikkohitteineen ylsi. Ehkä sekin yllättää, että sijan 18 Paul McCartney oli edellisen kerran studiosoololevyllä tuota ylempänä Suomessa vuonna 1983! Yksi liveäänite käväisi 15:ntenä kahdeksan vuotta sitten.

4 kommenttia:

 1. Tämän viikon virallinen singlelista ja latauslista ei oikein mene yks yhteen. Singlelistalla Whitney Houstonin I Will Always Love You on re-entry sijalla 20, latauslistalla kappaletta ei löydy ollenkaan. Haloo Helsingin Jos mun pokka pettää on singlelistalla sijalla 12 kun puolestaan latauslistalla se löytyy jaetulta sijalta 7. Latauslista ilmoittaa listan kattavan aikavälin Viikko 7, ti 14.2 - ma 20.2.2012 mutta jokin tässä kuitenkin tökkii, koska jo pitemmän ajan nämä kaksi listaa ovat olleet samat vain satunnaiset CD- tai vinyylisingle-julkaisut ovat järjestystä muuttaneet. Jos oikeasti olisi kyse siitä että aikaväli näillä kahdella listalla olisivat eri niin jotain eroa olisi pakosta ollut aiempina viikkoina, mutta niin ei ole ollut. Noiden kahden eroavaisuuksien lisäksi Nickelback ja Donkeyboy ovat vaihtaneet keskenään paikkaa näiden kahden listojen välillä sekä iTunesin tämän hetkinen ykkönen Jukka Pojan Älä tyri nyt (single #17) puuttuu myös kokonaan latauslistalta. Ja uskoisin että kappaleiden nousuilla ja laskuilla listalla olis myös enemmän eroa jos kyse ei olisi samasta aikavälsitä, esimerkiksi Madonna putosi kärkipaikalta yhdeksänneksi molemmilla listoilla. Melko varmasti se virhe on tehty latauslistan puolella.

  VastaaPoista
 2. Pitänee tosiaan lähteä siitä, että singlelista on oikeellisempi. Kiva olisi, että virheet korjattaisiin edes taannehtivasti, etteivät jää lillumaan arkistoihin.

  VastaaPoista
 3. Minulle on yks hailee kuka mikä on ykkösenä tai kakkosena. Ihmettelen miten tämä suomalainen levyteollisuus ei esittele omia tuotteitaan missään. Ei yhtään missään kootusti ja keskitetysti. Ei uutuukista mitään tietoa missäänn, ei juuri netissäkään. Ainoastaan nurkkakuntaisesti joskus omilla nettisivuillaan, muutama ilmoitus lehdissä vuoden aikana. <Itselleni on ollut pelastus tällainen firma kuin

  http://www.tehtaanmyymala.fi/PublishedService

  jossa esitellään KAIKKEA ilmestyvää musiikkia, genrerajoista riippumatta. Onneksi tällainenkin on. Ja mitä tulee siihen että latausmusiikkiakaan ei osteta, voisivat yhtiöt tarjota maksua vastaan parempaa äänenlaatua kuin mitä vertaisverkoista saa! On se ihme että asioiota ei saada myynrtipuolella kuntoon vaan syytetään vaan kansalaisia; antakaa p'''le kunnon äänenlaatua edes. Me kun maksaisimme siitä.

  VastaaPoista
 4. Sonyn viikon uutuudet löytyvät Spotifysta http://open.spotify.com/user/sonymusicfinland/playlist/5m7isToOWoXl3KB11ebznI

  Kilpailevien yritysten välinen yhteistyö on kaikilla aloilla vaikeaa eikä kilpailuviranomaisten asenteet ainakaan helpota asiaa.

  VastaaPoista