torstai 2. helmikuuta 2012

Siskoja yhdessä ja erikseen

Aika arvaamaton oli viikon korkein albumiuutuus. Anneli Mattila toki tunnetaan listakäynneistä sijoilla 17, 16, 21 ja 18, mutta edellisestä ehti kulua jo kolme ja puoli vuotta, eikä isosisko/verrokki Annen urasuunta ole tällä välin näyttänyt ainakaan ylöspäin. Uuden levy-yhtiön (AXR) suojissa useilla ennakkosinkuilla pohjustettu Seitsemäs taivas debytoi kymmenentenä. Mukana on laimea cover Merja Rantamäen Jossain-klassikosta (1977).

Kovin nousija ei yllättänyt niin paljon, vaikka 41 askelman loikka onkin historian toiseksi mittavin. (Historia tarkoittaa kahta vuotta, koska Top 40 -aikakaudella tuollainen ei ollut mahdollinen.) Lamb of God on näet käynyt kolme vuotta sitten samaisella viitossijalla. 34–20 nouseva The Black Keys näyttää tekevän hidasta läpimurtoa.

Kehuttujen ruotsalaissiskosten First Aid Kitin The Lion’s Roar on toiseksi korkein debyytti 19:ntenä, ja muina ensikertalaisina ylösmerkataan Black Magic Six (40), Soulfallen (46), Carnalation (49) ynnä Primal Fear (50). Uutuustähden virallisella listasivulla viereensä saanut Black Sabbathin Dehumanizer ylsi jo vuonna 1992 sijalle 15.

4 kommenttia:

 1. Lana Del Reyn Born to Die kummitteli systeemeissä hetken sijalla 14, kun kokosin Rumban listaa. Mitähän siinä oikein tapahtui..

  VastaaPoista
 2. Veikkaan, että kyseessä oli digitaaliset lataukset, mutta levy-yhtiö halusi poistaa listalta, koska fyysinen ilmestyi vasta keskiviikkona. Näin taktikoidaan korkeampi ekan viikon lukema.

  VastaaPoista
 3. Onko moisella taktikoinnilla mitään pointtia nykymediailmastossa? Menettävät vain yhden listaviikon. Vai yritetäänkö ne lataukset summata ensi listan myyntilukuihin?

  VastaaPoista
 4. Ei siinä mitään pointtia ole ellei saa siirrettyä latauksia seuraavan viikon lukuihin. Onnistuuko se, kuuluu kysymyksiin, joihin ei varmastikaan kukaan julkisesti vastaa.

  VastaaPoista