maanantai 19. syyskuuta 2011

Vapaata rakkautta

Ensi torstaina albumilistalle ryöpsähtää aikamoinen uutuusvalikoima, johon mahtunee myös Mamban Kuuma rakkaus. Yhtyeen aiemmista listalevyistä 15 on julkaissut Warner tai sen edeltäjä Fazer, mikä on poikkeuksellisen pitkäikäinen symbioosi Pokon ulkopuolisessa Suomessa. Vuosina 1989–90 Sonet/Discophonin kautta ilmestyi yksi Mamba-albumi ja Tero Vaaran soolo, ja tällä kertaa julkaisijaksi on merkitty paljon puhuva Free Agent.

Yhteistyön päättyminen merkinnee sitä, että Warner muistaa meitä ennen pitkää taas yhdellä kokoelmalla. Mambaa ja toista muinoin Porista ponnistanutta pop-instituutiota tä yhdistää se, että kumpikin elvytti 1990-luvulla dramaattisesti uransa kokoelma-albumilla. Kun Vaaran vuodet rynni listakärkeen kahdeksaksi viikoksi vuonna 1999, Mamban edellisestä Top 10 -levystä oli ehtinyt kulua yli kymmenen vuotta.

2000-luvulla Vaaran ja vaihtuvien kumppaneiden albumit (yksi joululevy, yksi kokoelma ja viisi tavallista) ovat järjestään yltäneet kärkikymmenikköön, ja tuon ketjun jatkamisessa uudella pienkustanteella on ehkä kiperäkin tavoite. Radiopoimintoja ei ole näkynyt Music Controlin tilastoissa (luultavasti teknisistä syistä), mutta muutaman paikallisradion soitoista koottava Discopressin Radio Top 20 on toistuvasti tunnustanut Me selvitään -biisin olemassaolon.

1 kommentti:

  1. Vaaran vuodet-kokoelman sain kerran syntymäpäivälahjaksi. En väheksynyt sitä yhtään, koska siinä on myös ennestään tuntemattomia biisejä lähinnä Tero Vaaran Maatakiertävältä Uudelta Viihdeorkesterilta.

    VastaaPoista