torstai 15. syyskuuta 2011

Sauruxet heitti haasteen

Klamydia sai kokoon viisitoista Top 10 -albumia, kun Loputon luokkaretki otti uuden albumilistan paalupaikan. Kesäsarjassa mainitsin, että Katri Helena on saanut pitkäsoittojaan pysähtymään kaikille muille Top 10 -sijoille paitsi seiskaksi, ja Klamydialla on sama tilanne – puuttuva numero on 9. Ykkösiä bändi on lykännyt albumilistalle kaksi ja singlelistalle viisi.

Kakkoseksi ilmaantui tuore nimi, jota tuskin kuitenkaan asetetaan ehdolle tulokas-Emma-kategoriaan. Sauruxet kun on surullisenkuuluisasti kahtia hajonneen, kaksi platinalevyä netonneen Hevisaurus-projektin toinen inkarnaatio. Platinoista huolimatta edelliset sauruslevyt saavuttivat vain sijat 5 ja 3, joten Sauruxet asetti melkoisen haasteen kahden viikon päästä julkaistavalle kilpailijalleen.

Tällaista en ole huomannutkaan tilastoida: kenellä on pisin putki albumeita, jotka ovat aina parantaneet edeltäjänsä sijoituksesta? Reginalla on niitä nyt neljä, kun Soita mulle petrasi pykälällä Puutarhatrilogian kuudennesta sijasta. Kerron jos löydän pidemmän, kerro sinäkin. Anne Mattilan rankkaukset ovat liikkuneet edestakaisin kolmen ja 23:n välillä, ja kymmenes listalevy Rakkauden roinaa (15) osui haarukan keskipiikkiin.

Alemmas on avattu oma sisäänkäynti veteraaneille, josta mukaan ehtivät 60-vuotias Chris Rea (35) ja 64-vuotias Ry Cooder (40). Cooderin edellisestä soolovisiitistä on peräti 32 vuotta, mutta Little Villagen riveissä hänet on nähty Top 30:ssä 90-luvullakin. Rean uutta musiikkia kuultiin listalla viimeksi 1998, ja sitä on 2000-luvulla seurannut kaksi kokoelmaa.

5 kommenttia:

 1. Metalliosastolta löytyy Dimmu Borgir, jolla on viisi toinen toistaan korkeammalla käynyttä albumia.

  Children of Bodomilla olisi myös neljä, jos välissä ei olisi jämäsijoille jäänyttä liveä.

  VastaaPoista
 2. Eikös kahden kärkeä yhdistä puolestaan se, että molemmat ovat kotimaisia oman levymerkin julkaisuja, omakustanteita. Kuinkakohan monta tällaista paria löytyy tai vaikka kolmosia jne?

  VastaaPoista
 3. Scooterilta löytyi kuusi, 19-8-5-4-2-1. No, Reginalla on vielä mahdollisuus pistää paremmaksi.

  VastaaPoista
 4. Omakustanne on jossain määrin tulkinnanvarainen käsite, mutta on tätä aihetta blogissa aika ajoin käsitelty. Saurusmittelöön se tuo oman lisänsä, koska toisen takana on mahtava Sony.

  VastaaPoista
 5. Jos ekan viikon sijoituksista lasketaan, niin Tehosekoittimen viisi listalle noussutta studioalbumia pistivät aina edeltäjäänsä paremmaksi: 16-11-9-3-2. Mahdollinen comeback-albumi olisi erittäin vahva ykköskandidaatti huipentamaan nousujohteisen jatkumon.

  Komea sarja Scooterillakin (huh, onneksi 90-luku meni jo).

  VastaaPoista