tiistai 13. syyskuuta 2011

Tähkä vastaan kalenteri

Lauri Tähkän viimevuotinen soolohitti Sytytä mun sydämeni nousi riuskasti radiolistalla 13:nneksi, mutta romahti vielä riuskemmin pois. Kyseessähän oli joulubiisi, joiden parasta ennen -saraketta hilataan radioiden juhlakaavioissa vuosi vuodelta aikaisemmaksi. Mamba voisi kumota trendin julkaisemalla laulun Vielä on joulua jäljellä, jota olisi pakko veivata loppiaisen viimeisiin sekunteihin asti. Sitä odotellessa.

Uusi Tähkä-single debytoi Nielsen Music Controlin mittauksissa 18:ntenä, mutta kuinka käy kolmen viikon päästä? Sen nimi näet on Syyskuun kyy. Sen parinkymmenen vuoden aikana, kun radiolistoja on maassamme koottu, kaikki jonkin kuukauden nimessään maininneet hitit ovat lakanneet jokseenkin heti soimasta kuun vaihduttua. Esimerkkeinä Kirkan Toukokuu (#2, 1996), Heikki Helan Kesäkuu (#6, 2000), Hausmyllyn Ikävä lokakuu (#5, 1995) ja Costin Marraskuun poika (#6, 1993).

Huomattavasti viisaammaksi havaittu ratkaisu on ottaa aiheeksi kokonainen vuodenaika. Tai sitten pitää rustata niin tehokas schlaageri, että se kykenee kukistamaan kalenterifiksaatiot. Miljoonasateen Marraskuu nousi Suomen singlelistalle syyskuussa 1987 ja poistui sieltä vasta maaliskuussa 1988. Kuka kykenisi samaan, jollei Lauri Tähkä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti