sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Pakko katsoa 15: Black Lodge

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

Moni näyttelijä esiintyi musiikkivideoissa ennen kuuluisuuttaan. Tunnetuimmat esimerkit lienevät Courteney Cox tanssimassa Bruce Springsteenin kanssa 1984 ja Jennifer Lopez hengailemassa Janet Jacksonin kaveripiirissä That’s the Way Love Goes -videolla 1993. Nuori Emma Thompson näytteli myös 80-luvulla Carmelin promossa It’s All in the Game. Ja sitten on harmillisen harvoin nähty Depeche Moden Halo (1990), jossa koikkelehti 19-vuotias Jennifer Butala. Jaa kuka?

Samainen Butala näytteli myös Anthraxin Black Lodge -videolla vuonna 1993, aika kauan ennen kuin löi läpi Jenna Elfmanina tv-sarjassa Dharma & Greg. Anthrax teki biisillään kunniaa Twin Peaksille ja sai jopa sarjan musiikin luoneen Angelo Badalamentin soittamaan sille, eikä videossakaan ole säästelty muuta kuin itse bändiläisten läsnäoloa. Aika tekorankkaa hömppää siitä silti kehkeytyi.

Ei video siis oikeasti ole pakkokatsottava muille kuin Elfman- ja Anthrax-faneille, mutta otin sen esille kahdesta syystä. Toinen on tietysti Anthraxin voitokas listapaluu pitkältä tauolta ja toinen se, että täältä saadun vihjeen ansiosta sain lopulta jäljitettyä tärkeän osan Radio Cityn vuonna 1993 laatimista myyntitilastoista. Black Lodge ei noussut Radio Ykkösen kokoamalle viralliselle Top 20 -singlelistalle, mutta City mittasi sen peräti sijalle seitsemän.

1 kommentti:

  1. Todella mielenkiintoista. Aikamoinen tapahtuma varmasti noille kun ovat lyöneet itsensä läpi ja parrasvaloihin taustavaloista :)

    VastaaPoista