sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Ystävä elvyttää

Kings of Leonin Only by the Nightista tuli Suomen albumilistan eliittiä vasta alelevynä ja Sex on Firesta sinkkumenestys vasta Pete Parkkosen Idols-tulkinnan jälkeen, mutta Britanniassa bändi on kulkenut jo syyskuusta asti aika vakuuttavaa reittiä. Okei, vain kolme viikkoa albumilistan ykkösenä, mutta katsokaa numerosarjaa ja huomioikaa, että välissä oli joulumyynti sun muu. 1-1-2-3-3-4-6-4-6-7-5-4-3-3-2-1-2-2-3-2-2!

Tällä viikolla Leonin ohi albumikärkeen meni Lily Allen, joka on Suomessa ollut aika tyypillinen mediaeläin: ei minkäänlaista näyttöä täkäläisestä suosiosta, mutta brittilehdistöön ehdollistuneet toimittajat vääntävät hänestä kuitenkin jatkuvaa palstantäytettä. Jopa Nyt-liitteen kannen. The Fear -single ansaitsisi konkreettistakin kiinnostusta ja on sitä hiukan latausmyynnissä saanutkin, mutta It’s Not Me, It’s You -albumin Top 40 -sija olisi yhä suurempi yllätys kuin sijattomuus.

Toistaiseksi tänne ei ole rantautunut seuraavakaan brittilistailmiö: ystävänpäivän ansiosta kaksi Love Songs -nimistä kokoelmaa, esittäjinään UB40 ja Luther Vandross, loikkasivat 19–3 ja 27–4. Kumpikaan ei ole ollut noin korkealla albumitilastossa noin 15 vuoteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti