keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Unelma-ajoitus

Working on a Dreamin kirkas ykkössija Suomen albumilistalla tuli tuskin kenellekään yllätyksenä, etenkin kun ajankohta oli niin helppo. Mutta ei Bruce Springsteen näin itsestäänselvä listakunkku ole ollut kuin ajoittain – 34-vuotiseen tilasto-cv:hen mahtuu 14 Top 10 -albumia, joista ”vain” neljä aikaisempaa on yltänyt paalupaikalle (Tunnel of Love, Human Touch, Greatest Hits ja The Rising).

Vaikka Born in the USA (1984) on ÄKT:n myydyimpien ulkomaisten albumien laskelmassa seitsemäntenä, se ei 79-viikkoisen listallaolonsa aikana käynyt kakkossijaa korkeammalla. Se on melkoinen poikkeus tuossa porukassa, sillä seuraavaksi eniten tukkumyyty epäykkönen on vasta sijalla 17 – Abban Arrival (1976). Vastaava kotimainen tilasto ei myötäile viikkolistatapahtumia läheskään yhtä tarkasti.

Vihdoinkin Top 10:ssä, voi todeta Entwinen kohdalla, sillä Painstainedin kaksi edeltäjää saavuttivat sijan 11. Muut tulokkaat ovat erikoistuneet sijoittamaan uuden levynsä kahden aiemman listamerkinnän väliin. Franz Ferdinandin numeroketju on 13–6–10, Reverend Bizarren 36–6–23 ja Damn Seagullsin 40–9–25. Sijan 21 Deathlike Silence on toista kertaa Top 40:ssä, samoin Jodarokin kanssa albumin rapannut Jontti (28).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti