keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Aktiivisia synttärisankareita

Puoli vuotta sitten julkaistun Sotakoiran vaisuhko kysyntä olisi voinut enteillä Kotiteollisuus-backlashiä, mutta mitä vielä: Ukonhauta keräsi vuoden tähän asti muhkeimmat viikkomyynnit. Sitä ostettiin yli nelinkertaisesti Samuli Putroon ja yli seitsenkertaisesti kolmoseksi nousevaan Lady Gagaan nähden. Vaikka Gagan albumi on vihdoin ohittanut myyntinopeudessa Poker Face -hitin, jälkimmäinen jatkaa kahdeksatta viikkoa singlelistan kärjessä.

Kaksi listaykköstä puolen vuoden välein on liian kova nokitettava Kauko Röyhkälle, mutta yritystä piisaa: sijat 2, 22 ja 7 runsaassa vuodessa. Ensimmäisessä kumppanina oli Riku Mattila, seuraavassa Mikkelin kaupungin jousiorkesteri ja tämän viikon debyytissa Rättö ja Lehtisalo. Hiekkarantaa on Röyhkän uran kuudes Top 10 -levy. Perässä kymmenentenä näyttäytyy Morrissey, joka Kakea seuraten täyttää kohta 50.

Tuore viisikymppinen oli myös Anneli Saaristo käydessään edellisen kerran Top 40:ssä. Äskettäin mittariin tuli kymmenen lisää, ja Uskalla rakastaa debytoi nyt sijalla 34. Yläpuolelle mahtuu kolme kiinnostavaa kotimaista ensikertalaista, JP Leppäluodon uusi yhtye Harmaja 14:ntenä, Janne Kärkkäisen uusi yhtye Phoenix Effect 22:ntena ja turkulainen metallikuusikko Callisto sijalla 23. Sinkku- ja radiotilastoissa jyräävä Alesha Dixon saattaa kohota vielä kovastikin aloitussijaltaan 37.

2 kommenttia:

  1. Pete Parkkosen sinkku lähti aika nopeasti alamäkeen (latauslistalla 4->11). IS:hän uutisoi pari päivää sitten, että Peten tavoitteena on 40 000 myytyä levyä, mikä tosin ei riitä tuplaplatinaan, vaikka Pete sitaatin mukaan näin luuleekin.

    Hienoa, että Anneli nousi listalle ja Morrisseyllekin riittää kysyntää.

    VastaaPoista
  2. Juu huomasin myös tuon Peten väärinkäsityksen. Mutta ymmärtääkseni sinkku oli ensimmäiset pari viikkoa myynnissä vain Maikkarin latauskaupassa, joten se voisi lähteä nyt nousuun ilmestyttyään muihinkin kauppoihin. Tai parasta ainakin olisi.

    VastaaPoista