tiistai 3. helmikuuta 2009

Sävel tuolta, nimi tuolta

Ainakin se riemu euroviisujen suuresta plagiaattiskandaalista oli, että tuli palautettua mieleen, kuinka ovelan omaperäisesti sävellajeissa seikkaileva biisi Nik Kershaw’n Wouldn’t It Be Good (1984) on. Melkein yhtä ovelasti kuin sen followup-sinkku Dancing Girls. Waldo’s Peoplen Lose Controlissa on vain se pakollinen viisumodulaatio pakollisessa kohdassa.

Lose Control jatkaa Suomen englanninkielisten viisuehdokkaiden aika epäilyttävää perinnettä. Nimittäin se ainoa menestyjä Hard Rock Hallelujah poislukien tarjolla on neljännen kerran peräkkäin esitys, jonka nimeä on ennenkin käytetty hittibiisissä. Muun muassa Missy Elliottin samanniminen sinkku kävi meidän Top 10:ssämme neljä vuotta sitten. Hanna Pakarisen Leave Me Alone (2007) oli tuttu Michael Jacksonin singlen (1989) ansiosta.

Geir Rönningin käyttämä Why (2005) on erityisen suosittu Britanniassa, jossa peräti seitsemän samannimistä on yltänyt Top 10 -hitiksi, pari niistä kahtenakin versiona – esittäjinä muun muassa Annie Lennox, Donny Osmond, Bronski Beat, 3T featuring Michael Jackson, Carly Simon ja naisryhmä Mis-teeq, johon sinkkulistamme nelosena paraikaa komeileva Alesha Dixon tuolloin (2001) kuului.

Jari Sillanpään Takes 2 to Tango (2004) on käytännössä kaima sille Richard Myhillin brittihitille (1978), josta käännettiin Frederikin ohjelmistoon Tuu jo tangoon. Se nousi sekä single- että jukeboxlistallemme vielä samana vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti