torstai 19. helmikuuta 2009

Kolmannen korvapuusti

Tätä viikkoa voisi pitää suorastaan historiallisena Zen Cafén sooloileville jäsenille, jos luulisi, että rumpali Pete Parkkonen debytoi singletilaston viidentenä. Girl in a Uniformin esittää kuitenkin Idolsissa kolmanneksi sijoittunut täyskaima. Se on ensimmäinen listalle ehättänyt neljännen kauden kilpailijan biisi, jota ei esitetty itse kilpailussa. Taitaapa Pete nuorempi olla myös ainoa listoillamme tavattu 1990-luvulla syntynyt miessooloartisti.

Ensimmäiseltä ja toiselta kaudelta ekana tositoimiin ehti niin ikään pronssimitalisti – Antti Tuisku viikolla 16/04 (En halua tietää) ja Pete Seppälä viikolla 10/06 (Energiaa). Seppälän urahan flopahti saman tien, eikä singlelista ollut noihin aikoihin kummoinenkaan menestyksen mittari. Useimpia Idols-viisuja ei julkaistu myyntisinglenä lainkaan.

Esimerkiksi Katri Ylander, Ari Koivunen ja Anna Abreu alkoivat näyttäytyä singlelistalla vasta, kun latausmyynnit tulivat osaksi sitä syksyllä 2007. Kakkoskauden voittajaa Ilkka Jääskeläistä ei sen historiasta löydy lainkaan, vaikka hän ylsi albumilistan kakkos- ja radiolistan kolmossijalle.

2 kommenttia:

  1. Jordy taisi pitää aika pitkään viimeksi syntyneen miespuolisen lista-artistin paikkaa, mahtoikohan olla jopa Pete Parkkoseen saakka?

    VastaaPoista
  2. Ei tule ainakaan muita mieleen. 1988 syntynyt Jordyhan on vain kaksi vuotta Parkkosta vanhempi.

    VastaaPoista