keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Upea vai apea?

Satunnaishavainto telkkarista: MTV Finlandissa pyörii ohjelma Download Chart. Se ei ole eikä voi olla The Voicen yksinoikeudella esittämä virallinen latauslista, ja ohjelmatiedot kertovat vain: ”Ladatuimmat ja suosituimmat videot samalla upealla listalla!” Ladatuimmat videot, You Tubessako? Sieltä ei tietääkseni voi erikseen kartoittaa suomalaisten latauksia. Mikä muuten tekee listasta upean?

Tarkkailen tilannetta sijasta 14 eteenpäin ja alan epäillä sitä joksikin ulkomaiseksi rankingiksi, kunnes kuutosena tulee Missä muruseni on, viitosena taas random-henkisesti Kanye Westin All of the Lights. Kakkosena soivan Grenaden aikana mietin, onko kärjessä Lady Gaga vai Petri Nygård ja miksi jompikumpi puuttuu. Ne puuttuvat molemmat – kärkivideona komeilee Sunrise Avenuen Hollywood Hills! Määriytyykö listan upeus sen perusteella, kenen hatusta se on vedetty?

Voihan tuo olla jonkin yksittäisen latauspisteen tilanne, mutta ei ainakaan Ovi-musiikin tai Itunesin. Huomenna julkaistavat listat kertonevat enemmän sen mahdollisesta suhteesta todellisuuteen – Hollywood Hills on noussut ainakin Itunesin sijalle 10.

Netistä turhaan lisätietoa etsiessäni osuin mukavaan yllätykseen. Billboard Goddessin jo pari vuotta You Tubessa pyörittämä jenkkihittikatsaus on saanut suomalaisen jäljittelijän. Nimimerkki ananaskirsikka86 kokoaa Suomen Top 30 -latauslistasta joka viikko noin 15-sekuntisista näytteistä koostuvan videosikermän, jossa näkyvät tärkeimmät tilastomerkinnät. Se ansaitsee paremmat katsojaluvut, vaikka tuoreimmassa potpurissa onkin ääniongelmia.

2 kommenttia:

  1. Lisäksi nimimerkki AatosJalo listaa joka viikko YouTubessa vaikka mitä suomalaisia/kansainvälisiä listoja samanlaisella videosikermillä. Ainakin Suomen viralliset TOP 20 single- ja radiolista löytyvät. Lisäksi Euro Digital Songs- lista myyntilukuineen ja yhteenvetoja eri maiden listaykkösistä.

    VastaaPoista