perjantai 4. maaliskuuta 2011

30 vuoden huoli

Jennifer Lopez syyhki singlelistamme kärkeen niin pitkän notkahduksen jälkeen, että Lambada-lainan lisäksi American Idol -tuomaruus näyttää olennaiselta myötävaikuttajalta On the Floor -biisin herättämään kiinnostukseen. Edellisestä Top 10 -sinkusta on kuusi ja edellisestä ykkösestä (Love Don’t Cost a Thing) yli kymmenen vuotta. Vaikka Pitbull-seuralaista on nähty lähimenneisyyden listoilla paljon tiheämmin, hän saa juhlia ensimmäistä paalupaikkaansa.

Kolmosena debytoinut Munamies nousi arvatenkin ekaa kertaa singlelistalle, mutta niin nousi myös taustakuoro Rajaton. On pitänyt muutamankin kerran vertailla menestyneimpiä singlehitittömiä albumiartisteja (ehkä joskus jahka), ja eiliseen asti Rajaton oli hyvissä asemissa. Pave Maijasen tai oikeammin Mistakesin alkuperäinen Pidä huolta kohosi kakkoseksi melko tasan 30 vuotta sitten – huipulle pääsyn esti nykyisistäkin tilastoista tuttu Barbra Streisand (Woman in Love).

Jo tammikuussa julkaistu Vanha nainen hunningolla pomppasi jostain kahdeksanneksi, eli Erin (Anttila, ent. Koivisto) ylsi tasoihin Nylon Beat -partnerinsa Jonna K:n (Kososen, nyk. Geagean) kanssa soolosinglevertailussa. Jonnan kasi tuli euroviisuehdokkaalla Like Believers Do (2004), mutta lyhytikäinen Jonna’s Problem -yhtye pääsi vielä kolme porrasta ylemmäs (Me, Myself & U 2006).

Lataustiedostojen seassa kuutossijalla on pitkästä aikaa cd-single, Children of Bodomin Was It Worth It. Vaikka näytteitä lähes entisenlaisista menestymismahdollisuuksista saadaan tuon tuosta (viimeksi Hevisauruksen joulu-ep), niin moni muhkean ansioluettelon kerännyt bändi lakkasi kokonaan yrittämästä latausmyynnin mukaantulon jälkeen – mainittavimpina The 69 Eyes ja CMX, joita ei ole näkynyt singlelistalla sitten vuoden 2007.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti