sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Maaliskuu, musiikkikuu

Suomessa on ihmetelty, miksi aktiiviset levynjulkaisukaudet tuntuvat supistuvan ja yhä suurempana osana vuodesta ei tapahdu mitään säväyttävää. Tämän vuoden alkupuoliskon jokseenkin kaikki ennaltaodotetut myyntitykit ilmestyvät maaliskuun aikana, esimerkiksi Children of Bodom, Idols 2011, Von Hertzen Brothers, Anna Abreu, Lauri (Ylönen) ja Kotiteollisuus.

Ruotsissa sesonki alkoi hiukan aiemmin, ja listoille ovat ehtineet mm. huippusuosittujen The Arkin ja Mustaschin kokoelmat ja Roxetten paluualbumi. Eivät kuitenkaan ykkösiksi, vaan kaikki nuo on pitänyt takanaan Septemberin Love CPR. Arkin ansioluettelossa on neljä ja Roxettella kuusi listaykköstä, kun taas Septemberin eli Petra Marklundin aiemmat pitkäsoitot ovat sinkkuhiteistä huolimatta jääneet Top 10:n ulkopuolelle. Mikä muutti kuviot?

Eiköhän se ole rappari Petterin vuonna 1999 levyttämä Mikrofonkåt, joka eräässä tv-ohjelmassa päätyi Marklundin versioitavaksi. Dance-näkemys ampaisi saman tien listakärkeen 11 viikon ajaksi ja myi triplaplatinaa. Se soi Suomenkin Love CPR -painoksessa sekä ruotsiksi että englanniksi (Me & My Microphone), mutta meillä levyä kaupitellaan Resuscitate Me -sinkun avulla.

3 kommenttia:

 1. Yllättävän hyvin on Mustasch menestynyt kotimaassaan. Siis jos googlen avulla löysin oikean listan. Albumilistan kakkonen oli löytämälläni listalla. Suomessa ei tietenkään noin korkealle nouse, mutta jalat maassa ja peukalot pystyssä toivon että mentäisiin edellistä listadebyyttiä korkeammalle. Hieno bändi, yksi mun henk.koht. suosikeistani koko maailmasta.

  VastaaPoista
 2. Löysit oikean listan. Mustasch on The Arkin edellä, mutta Septemberin takana. Ainakin Anttila enteilee ihan hyvää sijoitusta meilläkin.

  VastaaPoista
 3. http://www.savonsanomat.fi/viihde/viihdeuutiset/children-of-bodom-ylitti-100000-kappaleen-myynnin/653277

  Ei varmaan liene epäselvää, kuka on listaykkösenä viikon päästä.

  VastaaPoista