lauantai 19. maaliskuuta 2011

Myyntiaika pitenee

Suomihiphopin uuden nousun voi todeta paitsi lisääntyneistä listanimikkeistä myös uudenlaisesta käytösmallista. Vielä jokin aika sitten valtaosa rap-albumeista harrasti äkkikatoamisia, mutta nyt ne saattavat piikkinsä jälkeen jumittua listan alemmille paikoille viikkokausiksi – tuoreena näytteenä mainittakoon Mikael Gabriel.

Palefacen 26-viikkoista läsnäoloa ovat siivittäneet monet mainesanat ja palkinnot, mutta miksi myös Cheek on mukana 25. viikkoa? JHT 2:lta ei ole lohjennut kuin yksi hitti, ja artistin vakioyleisön luulisi hankkineen albumin ajat sitten, mutta jostakin löytyy yhä ostajia. Jopa Puhuva kone on kerännyt 22 listaviikkoa täysin ilman varsinaisia hittejä.

Muunkinlaisten äänitteiden sitkeys herättää huomiota: välillä Top 50:stä pudonneet Anna Puu ja Happoradio ovat jälleen Top 20:ssä. Puun Sinä olet minä soi hiljattain tiiviisti radiossa, mutta sekin on jo tyrehtynyt. Vaikka Happoradion Ahmat tulevat on paraikaa radiolistan 10:ntenä, niin latauslistan perusteella ostajia houkuttelee paremmin sitä edeltänyt sinkku Pelastaja.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen huomio. Buumi on päällä, mutta samalla genre varttuu ja diggarikunta luonnollisesti kasvaa ja laajenee. Itse asiassa Cheekin kolme edellistä albumia, ovat kaikki viihtyneet listalla yli 20 viikkoa. Vaikka radiot eivät tue kuin yhtä sinkkua per levy, uskoisin kovan keikkatahdin vaikuttavan myös listaviikkoihin. Paleface on tosiaan ollut mediassa vahvasti esillä albumin julkaisun jälkeen. Puhuvaa Konetta markkinoitiin agressiivisesti telkussa.

    VastaaPoista