lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kovempiakin suosikkeja

Pääsin tutustumaan Radio Aallon listaohjelmaan vasta tämänpäiväisen uusinnan kautta, mikä tietysti on elämyksenä toisenlainen kuin jos lista paljastuisi sija sijalta parin tunnin ajan. Myös ohjelman yksi jakso (eli mainoskatkojen väli) piti kuunnella kahteen kertaan. Siitä muuten onkin kauan, kun virallinen lista on saanut ensiesityksensä radio-ohjelmassa – elettiinkö silloin Radiomafian aikaa?

Aallon show käsittelee pelkkää albumilistaa – tai alpumilistaa, juontajahan toimii Ylestäkin tuttu Jani Juntunen artikulaatioineen. Tallella on kumma tapa kieltäytyä taivuttamasta numeroita ja käyttämästä järjestyslukuja. Levy toisensa jälkeen on paikalla se ja se, ei esimerkiksi kakskytkahdeksantena. Re-entryjäkin väitetään uutuuksiksi.

Show on silti viihdyttävämpi kuin Yle X:n viimeiset viritykset – okei, tuohon ei paljon vaadita. Etenkin rupatteluissa Jouni Hynysen kanssa tuli sympaattisesti esiin ymmärrys siitä, millä tavalla listat ovat ”tärkeitä”. Musiikki siirtyilee avoimesti tyylistä toiseen, eli Aalto ei enää tukeudu pelottavaan sloganiinsa pehmeät suosikit. Ei ole hihhulikonsultteja keksimässä selityksiä sille, miksi kuulijoita pitää estää tietämästä, miltä Julma-Henrin tai Mustaschin listalevyt kuulostavat. Näinkin oudoista asioista pitää nykyisin ymmärtää olla kiitollinen.

1 kommentti:

  1. Pitäisi joskus muistaa kuunnella.

    Pidin jokseenkin varmana, että Aalto jättäisi soittamatta kanavan profiiliin sopimatonta listamusaa, mutta hienoa ettei niin ole käynyt.

    VastaaPoista