torstai 17. maaliskuuta 2011

Bodomin alapuolella

Avril Lavigne on 2000-luvun tasaisimpia hitintekijöitä, vaikka albumit ilmestyvät harvakseltaan – Goodbye Lullabyn edeltäjä The Best Damn Thing on neljä vuotta vanha. Taukojen takia uudet pitkäsoitot eivät tunnu suurilta tapauksilta, vaan debytoivat maltillisesti ja roikkuvat listalla kauan. Sijoitusketju 9–14–8 noukki tänään jatkokseen toisen kasin.

R.E.M. sai yhdeksän peräkkäistä albumia kärkikymppiin Out of Timesta (1991) Accelerateen (2008), mutta tuohon putkeen Collapse Into Now ei enää yllä sijan 17 debyytistä. Aika pahalta näyttää myös Idols 2011:n kannalta (16). Edellinen idolikatras tosin paransi 10. sijan debyytistä neljänneksi, ja yksi Tähtien loistoa -levyn biiseistä on singlelistalla – kisasta luopuneen Lassi Valtosen Solitude.

Colosseum (36) on ensi kertaa tilastoissa kolmosalbumillaan, mutta mielenkiintoisempi kotimainen debytantti sijalla 43 on Circle. Yli 30 pitkäsoittoa ilman tilastomerkintöjä julkaissut bändi pääsi jostain syystä mukaan viime syyskuussa ilmestyneellä Rautatiellä. Ryhmän johtohahmot Rättö ja Lehtisalo ovat käyneet jopa Top 10:ssä yhteisäänitteellään Kauko Röyhkän kanssa.

6 kommenttia:

 1. Circlen Rautatiestä ilmeisesti ilmestyi juuri vinyyliversio, varmaan sitä sitten mennyt kaupaksi listasijoituksen arvoisesti.

  VastaaPoista
 2. Rautatietä julkaistiin vinyylillä vain 500 kappaletta, joten tuskin levyä listalla pitempään nähdään, saati sitten Suomen ulkopuolisilla levymerkeillä jatkossa julkaistavia Sirklejä.

  VastaaPoista
 3. Vihdoin ja viimein näyttää siltä, että Jenni Vartiainen alkaa hiipumaan listalla. Ei sinänsä, hyvä levyhän se on, mutta ihmisten ostokäyttäytymistä mietin. Miten joka viikko löytyy ihmisä, jotka eivät ole sitä aiemmin ostaneet, mutta ehdottomasti haluavat sen hankkia..

  VastaaPoista
 4. Edelliselle: Vartiaisesta on sopivin väliajoin tullut mainoskampanjaa, positiivista lehtijuttua, Emmagaala hehkutusta ja palkintoja, "rajoitettua" vinyylierää tai muuta, joka on nostanut artistia uusienkin ihmisten tietoisuuteen. Nyt Emmagaalastakin on jo aikaa, eikä mitään lehtijuttujakaan tai mainoksia ole ollut, niin enää ei varmaan löytynyt uusia ihmisiä levyä ostamaan niin suuressa määrin. Veikkaan, että seuraava listalla nousu on hulluilla päivillä, jolloin Vartiaisen levyä myydään 6,90 hinnalla.

  Mainonta on nostanut Laura Närheä mukavasti ylöspäin, sinkkulistalla 2. sija taitaa olla ennätys hänelle. Hyvä, että warner tajuaa satsata välillä muihinkin naisiinsa kuin Jenniin.

  VastaaPoista
 5. Miten kauan me Suomessa keskitymme albumilistaan ja unohdamme sinkkulistan lähes kokonaan. Digitaalinen kasvattaa osuuttaan päivä päivältä ja sillä puolella ainoastaan 15% myynnistä pohjaa albumeihin.
  Itsekin kuulun albumisukupolveen, mutta on ollut pakko siirtää mielenkiinto albumeista sinkkuihin koska haluaa oikeasti pysyä hittien tahdissa.

  VastaaPoista
 6. Mä olen kyllä pohjimmiltani singlelistaihminen, brittilistaharrastuksen ja 50 hittiä -listan kautta. Sillä puolella vain tapahtuu vähemmän Suomessa ja perinteet ovat aika huterat. Odotan hartaasti, että pääsen lopulta julkistamaan vuosihittitilaston.

  VastaaPoista