perjantai 30. kesäkuuta 2023

Kesäpäivän seisaus

Onhan se suuntaus ollut nähtävissä, että juhannukseksi julkaistaan nykyisin niukasti musiikkia. Niukkuudesta on kuitenkin noussut striimihittejä kuten Portion Boysin ja Teflon Brothersin Nautin elämästä (#5) vuosi sitten. Nyt singlelistan korkein uutuus on vasta sijalla 27: Kerzan Legenda.

Debyytit korvautuivat epämääräisen tuntuisilla (lue: soittolistavetoisilla?) tutuilla palaajilla, joista alkaa jo kyteä epäilys, onko juhannuksesta tulossa toinen tilastollinen joulu. Esimerkiksi Ramses II:n Villieläin virkosi 20:nneksi ja Bessin Ram pam pam 36:nneksi. Olli Halosen Suomen kesä elpyi sekä striimin että radiosoiton Top 40:een.

Erikoisempi löytö on Haloo Helsingin Ei suomalaiset tanssi, joka ei kummemmin menestynyt ilmestyessään viisi vuotta sitten Texas-ep:llä, mutta nousee juhannus juhannukselta Spotifyn viikkolistalla ylemmäs. Toissavuonna sija oli 101, viime vuonna 69 ja nyt 49. Biisi soi neljäntenä Spotifyn Kaikkien aikojen suomalaiset kesähitit -listalla, mutta sen seuralaiset eivät hyödy tuolla tavoin asemastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti