tiistai 20. kesäkuuta 2023

Kevätkääryleen koostumus

Viime perjantain singlelistan kärkitilanne ensin yllätti, olihan Spotifyn viikkolaskelma näyttänyt selvää johtosijaa Gettomasan Jälkeekään-kappaleelle (999.965). Ykköseksi palasi kuitenkin Käärijän Cha cha cha (762.443) – niin, totta kai: mukaan oli laskettu uuden Alan Walker remixin potti 381.366, jonka Spotify tilastoi tapansa mukaan erikseen. Hyvä.

Maanantaina kuitenkin ilmoitettiin: ”Listajärjestelmässä ilmenneen teknisen vian vuoksi viikon 24/2023 Singlelista julkaistaan uudestaan ja listaykkönen vaihtuu.” En tiedä kuka aiheesta reklamoi, mutta versioita ei olisi jonkun mielestä saanutkaan yhdistää, ja remix debytoi itsekseen sijalla 12. Nythän se on jo vinhassa alamäessä eikä häiritse menoa enää pitkään.

Tuo Cha cha chan meno jatkuu jo 23. viikkoa, ja oheisesta graafista näkyvät sen suhdanteet sekä Spotify-striimeissä että Radiomonitorin impacteissa. Punaisilla palkeilla ansaittiin ykkössija. Merkittävin ero on viisufinaalin kieppeillä: perinteisesti radiosoitto oli vahvaa juuri sitä ennen, mutta striimit syöksyivät huippuunsa vasta sen jälkeen. Klikkaa isommaksi.

Vaikka biisin tähänastinen saldo näyttää vakuuttavalta, turnauskestävyyden pitäisi jatkua vielä kesän yli, jos mielitään hittivuosilistan ykköspaikalle (esteen nimi: Kuumaa). Radiosoitossa voi havaita yllättävän turvallisen tuntuisen vakiintuman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti