keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Sinikeltaisia kukkia

Hittivuosilista 2022 ei ole edelleenkään valmistumassa, mutta voimme sen sijasta tarkkailla kuluneen puolivuotiskauden tapahtumia ulkomaisten hittien osalta. On ollut puhetta siitä, kuinka huonosti tuontimusiikki on kelvannut suomalaisille striimaajille, ja se näkyy myös oheisesta graafista. Klikkaa kookkaammaksi.

Siinä on kymmenen eniten hittipisteitä kerännyttä ulkomaista biisiä, ja vain puolella niistä on minkäänlaista sinistä osuutta eli striimien/singlelistan Top 40 -sijoituksesta saatua saldoa. Kaikilla sen sijaan on radiopisteitä – kyllä, myös Alessandralla, vaikka se hädin tuskin näkyy: Queen of Kings eteni viime viikolla sijalle 39.

Kaikki viisi pelkällä airplayllä mukaan yltänyttä kappaletta nousivat listalle jo viime vuoden lopulla, ja tuo osuus on palkissa mukana. Ne saavuttivat parhaan sijansa tänä vuonna ja luokittuvat täten 2023-hiteiksi. Kymmenes Easy Lover mahtui mukaan alle tuhannen pisteen kertymällä, eli sille on luvassa aika vaatimaton sija, kun kotimaiset tulevat samaan vertailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti