lauantai 1. huhtikuuta 2023

Muutos, ei mullistus

IFPI Finland (Musiikkituottajat) kertoi eilen kaksi hyvää uutista: kaikki viralliset listat julkaistaan tästedes tuoreempina, sunnuntain sijasta perjantaisin klo 17, ja singlelista pitenee vihdoinkin Top 20:stä Top 50:ksi.

Ilmoitettiin myös Youtube Musicin striimien ja audiopalvelujen osalta premium-tilejä suosivan mallin huomioimisesta. Singlelistan ja Spotifyn viikkolistan väliset vähäiset erot on tähän asti voinut pääosin selittää eri laadinta-ajankohdalla. Tästedes ne varmaan poikkeavat enemmän toisistaan, ainakin alimpien sijojen suhteen?

No: eivät poikkea. Koko Top 40:ssä (joka on minulle pistelaskun ja arkistoinnin raja) ei ole yhtään kolmea pykälää suurempaa eroavaisuutta. Sija 47, Heviteemun uutuus Kuolen vähän joka kerta, on Spotify-tulostuksessa dramaattisesti 38:ntena.

Koska sijat 21–50 ovat sinkkulistalle uusi maailma, alaosa sisältää paljon re-entryiksi merkittyjä entisiä Top 20 -hittejä. Erikoisimman uutuustähden sai Kuumaan Oo vielä sekunnin mun (#44), joka jo yli vuosi sitten kupli Spotify-striimeissä Top 20:n tuntumassa. Trion neljä vuotta vanha albumikin on noukkinut parhaat sijansa menneen kuukauden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti